Algemeen

Afscheid Twentsche Taveerne

DE LUTTE - Na bijna 30 jaar zijn Marlou en Norbert Vrijkorte vertrokken van het restaurant aan de Bentheimerstraat. De Twentsche Taveerne heeft in al die jaren een perfecte naam opgebouwd in De Lutte, in de regio en zelfs in Duitsland. Op zon- en feestdagen moest je op tijd reserveren anders had je geen plaats. De populariteit steeg naar grotere hoogte door de voorstreffelijke smaak in relatie met de prijs. Naast de vele inwoners van De Lutte kwamen een groot aantal gasten uit Oldenzaal en Denekamp en omliggende kleinere plaatsen.

Norbert en Marlou Vrijkorte, Foto door: delutte.com

Zeer gewaardeerd werden de buffetbezorgingen voor allerlei feestjes. Marlou: "Er ging natuurlijk wel eens wat fout met de vele bestellingen, maar door de relatief korte afstanden konden nagenoeg alle omissies supersnel hersteld worden. Tijdens ons 25-jarig jubileum bleek door de overweldigde felicitaties en bezoek dat wij samen met ons personeel iets hebben toegevoegd aan de totale gastronomie van De Lutte."
Zowel Marlou als Norbert zijn bekende Luttenaren en nemen naast hun drukke ondernemersbestaan actief deel aan de samenleving in De Lutte. Zo zijn zij vertrouwde gezichten bij de volleybal, voetbal, jagersvereniging en carnaval. Beiden geven hoog op over het personeel van al die jaren. Veelal jonge mensen (in al die jaren ongeveer honderd) uit De Lutte en dan vooral meiden hebben hun eerste horeca-ervaringen opgedaan bij De Twentsche Taveerne. In hun nieuwe woning aan de Spechtstraat prijkt een fantastisch fotoboek op het dressoir, geschonken door al het personeel. Veel dankbare teksten en anekdotes in het boek. Norbert: "Natuurlijk moesten de jongelui hard werken, ze werden ervoor betaald, maar belangrijker was dat ze ‘echt werken' leerden. Het werk zien liggen, dat is wat telt in de horeca. Maar bij de afsluiting van een drukke dag altijd gezamelijk eten en wat drinken."
Afgelopen Moederdag, zondag 9 mei, was de laatste dag in het restaurant voor de familie Vrijkorte. Een geweldig moment dat ook de hele familie die dag 'voor' werkte: Norbert en Marlou en hun dochters Danieke, Reanke en Ellen. Doordat geen van de dochters in de voetsporen wilde treden van hun ouders besloten Marlou en Norbert de zaak van de  hand te doen. Aan de Spechtstraat 9 in De Lutte begint Marlou met een afhaalservice voor allerlei maaltijden, buffetjes voor feestjes en dergelijk. Marlou: "Op kleine voet zullen wij vanaf 14 mei doorgaan als ‘Kleintje Twentsche Taveerne’. Hierbij voorzien we u graag van heerlijke afhaalgerechten, kleine buffetjes en gevarieerde hapjesschalen. Natuurlijk horen hier ook de bekende asperges bij. Zowel op Facebook als op de website www.twentschetaveerne.nl  houden we u hiervan op de hoogte. Openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur. We zijn te bereiken via tel: 06-22638838, Spechtstraat 9, De Lutte en email info@twentschetaveerne.nl", zo besluit Marlou Vrijkorte.
Het restaurant aan de Bentheimerstraat wordt voortgezet onder de naam 'Las Banderas' van Gerard Schulten. Samen met Sabine Koop gaat hij met een Latijns-Amerikaans concept de culinaire-voorzieningen van De Lutte versterken.