Algemeen

'Afzwemmen' op de parkeerplaats

Op voor zwemdiploma A, B of C is altijd spannend. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de papa’s en mama’s. Maar het is ook weer een mooie mijlpaal en een feestje waard. De nieuwe maatregelen waardoor ook de zwembaden niet meer toegankelijk zijn, zou voor 45 kinderen in de Gemeente Losser uitdraaien op een teleurstelling.

Ze hadden al zo lang geoefend om af te kunnen zwemmen of diploma B en C te halen. De medewerkers van zwembad Brilmansdennen konden het niet over hun hart verkrijgen om de jeugdige zwemmertjes pas volgend jaar hun diploma te kunnen overhandigen. Zij bedachten om een ware diploma drive through te organiseren op de parkeerplaats bij het zwembad. Deze werd mooi versierd en om 14.30 uur al kwamen de eerste kinderen met hun ouders in de auto luid toeterend het terrein op rijden. Bij het eerste station werd de auto mooi versierd, bij de tweede kregen zij hun diploma en mochten ze op de foto en bij het laatste station kregen ze wat lekkers. En zo kregen afgelopen woensdag 29 kinderen hun diploma A uitgereikt. Op woensdag 23 december krijgen nog eens 15 kinderen hun diploma’s B en C via de drive through. 

Wie denkt dat de kinderen niet echt afgezwommen hebben, komt bedrogen uit. Zwembadmedewerker Danny vertelt: “Vorige week hebben de kinderen al proef gezwommen. Dat doen we altijd voordat ze op mogen voor het echte diploma. Toen zagen we al dat ze allemaal goed zwommen en voldeden aan de eisen. Het diploma hebben ze dus allen welverdiend gekregen. Natuurlijk zagen we liever dat ze echt in het zwembad konden afzwemmen, maar de uitreiking zo is een mooi alternatief. De ouders en de kinderen waren in ieder geval erg enthousiast. En wij natuurlijk ook.”