Algemeen

AJc’96 verliest na roerige week

Zaterdag jl. stond er een ware maar zeer vroege topper op het programma in de derde klasse D. Op het lege sportpark ’t Hannekerveld ontving AJc’96 het Almelose ON en daarmee ontving de nummer twee in de stand de nummer een. Oranje Nassau, een vereniging met ongeveer het drievoudige aantal leden in vergelijking met AJc’96, is een club met ambitie, en dat bleek terecht.

Het was een mooie zonnige herfstdag zaterdag jl., maar de omstandigheden waren grauw. Er was geen publiek, alleen de noodzakelijke kaderleden en staf waren aanwezig, van beide verenigingen. AJc’96 had bovendien een week achter de rug waarin het overlijden van erelid Remmelt Eggert veel indruk maakte.

 

De wedstrijd begon dan ook met een minuut stilte en AJc’96 speelde met rouwbanden. Vanaf het eerste moment was ON de betere ploeg, met uitzonderlijke individuele kwaliteiten vooraf al als een duidelijke titelkandidaat bestempeld. Het duurde niet lang of de eerste kansen dienden zich aan en ook het eerste doelpunt viel al na vijf minuten. Daar was ook het verschil te zien. De balbehandeling van de aanvaller van ON, de keuzes die hij maakte en de manier waarop werd afgerond was van een andere orde. Het zou op hoofdklasse niveau niet misstaan.

 

Na die eerste periode ontstond er iets meer balans in het veld en kwam AJc’96 wat meer aan voetballen toe. Dat leverde ook wat kansen op voor de club uit Losser. Een schot van Bas Woesthuis werd gekeerd en een grote kans voor Nick Koopmans ging net voorlangs. Al met al was in de rust duidelijk dat het tactische plan van trainer Niek Woesthuis wel potentie had tegen een ploeg als ON, maar alleen als het continu goed uitgevoerd zou worden. De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld. ON was de betere ploeg, met ook op het middenveld een centraal aanspeelpunt met uitstekende voetbalkwaliteiten. Het was diezelfde speler die een kwartier voor tijd het duel besliste met een verrassend schot in de korte hoek. Doelman Jari Klaver probeerde de bal nog te keren maar dat lukte niet voldoende. Hoewel ON inmiddels met tien man op het veld stond na een rode kaart scoorde het dus alsnog. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, ondanks dat AJc’96 goed bleef aandringen.

 

Na afloop was er teleurstelling bij AJc’96. Trainer Niek Woesthuis: "Het tactisch plan was denk ik goed, maar we konden het niet altijd goed uitvoeren. Dat heeft veel te maken met de individuele kwaliteiten van ON. Spelers als Stan Nijhuis en Alain Goury horen natuurlijk op een veel hoger niveau te spelen, zij maken het verschil en deden onze spelers er soms onmachtig uitzien. Als trainer kun je alleen maar hopen dat je dat soort kwaliteit in je selectie hebt. Als ik naar onszelf kijk hebben we goed weerstand geboden en toch ook nog kansen gecreëerd. Daar kunnen we trots op zijn, maar we moeten ook eerlijk constateren dat ON een maatje te groot voor ons was. Daar hoeven we ons echt niet voor te schamen, dit is wat mij betreft titelkandidaat nummer een. Het is natuurlijk ook een gekke week geweest. We spelen hier met veel jongens die hier zijn opgegroeid. Die weten niet anders dan dat Remmelt de ballen oppompte, de lijnen trok, de vlaggen neerzette, de doelnetten ophing en altijd aanwezig was. Elke dag. Het overlijden van hem heeft veel impact gehad op de groep, en we hadden vandaag voor Remmelt willen winnen. Dat is helaas niet gelukt. We gaan nu analyseren en bespreken, de wereld draait uiteindelijk door en volgende week wacht een lastige uitwedstrijd in Hardenberg. Voetballen zonder publiek vindt niemand leuk, maar ik ben blij dat we hebben kunnen spelen. Voor de thuisblijvers was een livestream beschikbaar, daar hebben 250 mensen naar gekeken. We konden dat niet zelf, maar Kroep Beveiliging & Communicatie heeft ons uitstekend geholpen. We overwegen dat vaker te doen, afhankelijk van de situatie. Uiteindelijk wil iedereen liever langs de lijn staan, dat is duidelijk."

 

Op de foto; beide teams nemen een minuut stilte in acht vanwege het overlijden van Remmelt Eggert