Algemeen

Bentheimerwaldtocht 2020

Een klassieker onder veldtochten in Twente. Zo mag met recht de Bentheimer Wald Tocht die jaarlijks door de Losserse Wielerclub georganiseerd wordt, genoemd worden. Zondag 16 februari zullen weer honderden deelnemers aan de start verschijnen in de Steenfabriek in Losser. 

Een uitdagende route van zand, boswegen, singeltracks met vele hoogtemeters richting Bad Bentheim staat hen te wachten. Een ruime pauzeplek wordt ingericht op de binnenplaats van Kasteel Bentheim waar iedereen weer even op adem kan komen na de pittige klim over de vele kasseien die het stadje rijk is. De route van 50 kilometer voert vervolgens weer terug via een prachtige route naar Losser. Wie de 70 kilometer aan durft, zal de befaamde skiheuvel moeten trotseren.

De tocht heeft dit jaar enkele wijzigingen ondergaan. Zo is de afstand van beide routes wat gewijzigd doordat niet alle paden meer toegankelijk zijn. Dit zal echter geen afbreuk doen aan het genieten van de schitterende omgeving tussen Losser en Bad Bentheim.

Start tussen 08:30 uur en 10:00 uur

Afstanden zijn:  50 km en 70 km

Douche en kleedgelegenheid aanwezig.

Fiets afspuit plaatsen aanwezig.

EHBO en reparatiepost aanwezig

Hoogtemeters: 50 km; 486 m en 70 km; 699 m. (bron: www.gpsvisualizer.com)
Kosten € 5,00 (NTFU-leden €4,00)
“Extra Goed Geregeld” erkenning van de NTFU (het vroegere sterrensysteem)

Snelle start? Kies dan voor voorschrijving. Voor het laatste nieuws of wijzigingen over de tocht kijk op de facebookpagina van de Losserse Wielerclub.