Algemeen

Bloed, zweet en zandhappen

OLDENZAAL - Alle veehouders van Dierenkliniek Oldenzaal-Losser waren zondagmiddag 31 oktober uitgenodigd voor een boerenborrel in de Ankerhallen. De insteek was ‘n gezellig’n middag met en voor de boeren van de praktijk. 

Alleen kuier’n en drinken was het echter niet. Er moest wel gestreden worden voor een pilsje. Daarom had de praktijk een touwtrekwedstrijd georganiseerd. Meerdere teams hadden zich aangemeld om uit te vechten wie de sterksten zijn. Een passende scheidsrechter voor deze middag was veehouder Vincent Wagenmans (Nederlands en Europees kampioen touwtrekken).

Verliezen was geen optie. Er werd fanatiek getrokken door de teams, tot bloed, zweet en zandhappen toe. Dit alles onder toeziend oog van de vele aanwezige toeschouwers. Rond half vijf werd er voor de laatste keer aan het touw getrokken en ging de wisselbokaal naar Johan Ubbink, de captain van het mixteam, welke vlak voor de wedstrijd nog was samengesteld door aanwezigen uit het publiek.

Voor de ‘toekomstige veehouders’ stond er een springkussen en was er een lekkere bak patat. 

Na afloop van de wedstrijd werd er in de kantine nog uitgebreid nagepraat. De middag is zeer goed ontvangen. Iedereen was erg enthousiast en zinspelen al op een nieuwe boerenborrel voor volgend jaar.