Algemeen

Burgemeester in gesprek met Lucien Game

Ze maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal besmettingen in Twente en in Losser. Burgemeester Cia Kroon kan het niet vaak genoeg benadrukken: “Mensen, hou je aan de regels. Hoe sneller alles weer open kan, hoe beter voor iedereen. En natuurlijk ook voor ons aller gezondheid.” 

In navolging op de reeks interviews die de burgemeester hield over corona in de gemeente Losser sprak ze deze week met Lucien Game, eigenaar van Dijk59, huisvader en voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Voor een tweede keer kon hij zijn zaak sluiten. Tegen de burgemeester zei hij: “Het treft ons allemaal en de horeca flink. Het heeft best impact. Voor een korte periode is het te doen door de afhaalmogelijkheid die we bieden. Nu heerst er in Losser een hoge gunfactor. Ook bij andere collega’s. Dat biedt de mogelijkheid om toch nog in de been te blijven. Als dit langer duurt zullen er meerderen het niet kunnen na vertellen.” De maatregelen die tot voor kort in de horeca golden, waren volgens Game goed te doen. “Mensen konden op een goede en veilige wijze uit eten gaan.”

Tegen de inwoners van Losser wil hij zeggen: “Hou je aan de regels en probeer er zo veel mogelijk over na te denken waar je mee bezig bent. Want doen we dat niet met elkaar dan is het zomaar mogelijk dat we binnen een afzienbare tijd een aantal bedrijven moeten zien weggaan, dat het niet ophoudt en dat het veel langer doorgaat met corona dan dat we allemaal willen. Dat zou zonde zijn en ten nadele van ons allemaal.”

Het interview is terug te zien op de website van de Gemeente Losser: www.losser.nl