Algemeen

Buurtschoolplein De Veldzijde geopend

LOSSER - Met een trefzeker schot op doel opende FC Twente keeper Nick Hengelman de 1e fase van het vernieuwde buurschoolplein van de Losserse basisschool De Veldzijde. “Een eerste fase dat gevierd mag worden,” aldus directeur Brigitta van Zon. 

De leerlingen, ouders, meesters en juffen werden betrokken bij het plan. Er werden mooie ideeën gedeeld, hoveniersbedrijf Vije maakte een ontwerp en niet alleen financieel werden gestes gedaan. ’s Avonds en in de weekenden staken ouders en andere vrijwilligers hun vrije tijd in de vernieuwing van het speelplein. En binnen no time werd het grauwe plein omgeturnd naar een bruisende kleurrijke ontmoetingsplek midden in de wijk. De speeltoestellen werden opgeknapt, een speelveld werd er aan toegevoegd en het ijzeren hek werd vervangen door een groene haag. “Deze ruimte is een plek geworden waar een ieder elkaar kan ontmoeten naast spelen, sport en bewegen. Een plek waarin verbinding tussen school en buurt tot stand gekomen is.” licht Van de Zon toe. De projectgroep stond voor een uitdagende uitvoering van een ambitieus plan en zal zich ook buigen over de volgende fases van het plan: een beleef- en beweegpark in een afgesloten gedeelte achter de school en een podium, een soort theater voor de leerlingen dat ook open staat als chill plek. Van de Zon wijst wel op de regels en dat het geen overlast voor de buurt moet veroorzaken. Voorop staat dat er op basis van vertrouwen gebruik mag worden gemaakt van de faciliteiten. Hiervoor zijn wel wat basisregels geschreven waaraan een ieder zich moet committeren met wederzijds respect voor de omgeving en natuur. “Het is iets waar we trots op kunnen zijn, waar we samen trots op kunnen zijn,” besluit Van de Zon. 

Voorts werden er nog een aantal financiële bijdragen gedaan om het project te kunnen realiseren. Kinderopvang Losser, dat ook gebruik maakt van de BSO in de Veldzijde, overhandigde een cheque van € 500,-, dorpsraad Losser deed een bijdrage van € 1000,- en het coöperatie fonds van de Rabobank € 5000,-.