Algemeen

Daan Olde Hanter steunt stichting Wensambulance met tuin- en vogelpakketten

OVERDINKEL - Stichting Wensambulance Oost-Nederland brengt graag laatste wensen van terminale en ernstig zieke patiënten in vervulling. Omdat deze vaak niet meer mobiel zijn en niet op een gewone manier vervoerd kunnen worden, worden de patiënten liggend in de speciaal uitgerust ambulance vervoerd. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat ze een onvergetelijke dag beleven en voor even hun ziekte vergeten.

Het leek de 14-jarige Daan Olde Hanter uit Overdinkel het perfecte goede doel die hij voor zijn project bij het vak Wetenschappelijke Oriëntatie bedacht moest worden. Daan zit in 3VWO extra aan het Twents Carmelcollege Lyceumstraat en legde het idee voor aan zijn klasgenoten. Zij waren allemaal voor. In groepjes moeten de leerlingen een activiteit bedenken die geld oplevert voor het goede doel, Stichting Wensambulance Oost-Nederland dus.

Met microkrediet naar de Welkoop

Samen met zijn klasgenoten Naut Bazen, Ben Van der Waart en Valentijn  van der Liet maakt hij pakketjes met bloemzaden- en bollen en pakketjes met mezenbollen en vogelzaad met de bedoeling er zoveel mogelijk van te verkopen. Voor het inmiddels genoemde TuVo (tuin en vogels) project kregen de jongens een microkrediet van de Rabobank van € 35 voor de aanschaf van producten. Welkoop Losser en Drukkerij PPS leverden eveneens een gunstige bijdrage.  De eerste pakketten zijn reeds verkocht. De leerlingen hopen er 100 te verkopen.  Daarvoor hebben ze tot begin april de tijd.

Verkoop vanaf de kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt in Overdinkel op 11 december brengen de junior ondernemers hun producten aan de man vanuit de wensambulance die voor de gelegenheid naar het smokkeldorp komt. De vogelpakketten kosten € 5,99 en de tuinpakketten € 6,99. Deze kunnen besteld worden door een mail te sturen naar Daan:  513341@tcc-leerling.nl In de gemeenten Losser, Enschede en Oldenzaal worden de pakketten gratis bezorgd.

De opbrengst komt in z’n geheel ten goede aan de stichting Wensambulance.