Algemeen

De schoen mag weer gezet worden

LOSSER - Losser kent alleen maar zoete kindertjes. Dat maakte burgemeester Cia Kroon Sinterklaas duidelijk afgelopen zondag tijdens de intocht in het centrum van Losser. Sint kwam met z’n pieten aan in een cabrio geflankeerd door Pieten op quads. Op het Martinusplein wachtte de burgemeester de goedheiligman met zijn knechten op.

Zo’n 60 Pieten vermaakten de kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s met de raarste capriolen: abseilen vanaf de Martinustoren, via een scheerlijn zweven over het plein en acrobatiek op de trampoline. De aanwezigen vonden het prachtig. Kinderen van gymvereniging AVGL voerden een energieke dans op. Na de rondgang van de bonte stoet met de Sint en de burgemeester voorop konden de kinderen met de Sint op de foto bij Hotel Smit om vervolgens pepernoten te bakken bij De Oude Apotheek. Bij het Raedhuys werd de middag afgesloten.

Ook in Overdinkel keken de kinderen reikhalzend uit naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Elders in dit blad wordt hieraan aandacht geschonken.

Blijdschap en vreugde overheerste in beide dorpen en het was een waar feest voor jong en oud.