Algemeen

Echtpaar Laarhoven 60 jaar getrouwd

In 1957 vertrokken de familie Laarhoven en de familie Hunter vanuit het voormalig Nederlands Oost Indië met de boot MS Willem Ruys naar Nederland, gedwongen door de politieke situatie destijds. Voor de toen 18 jarige Joy en vier jaar jongere Carla in eerste instantie geen pleziertochtje. Maar omdat de twee stiekem een oogje op elkaar hadden, veranderde de lange tocht een klein beetje in een loveboattrip. 

Eenmaal in Nederland aangekomen, houd de relatie stand en het stel trouwt uiteindelijk op 17 juni 1959 in Groenlo. Joy was inmiddels gestationeerd als militair op Vliegbasis Twente. Losser kwam pas om de hoek toen een adjudant hem op een dag meldde: “Ik heb een huis voor je.” “Waar?” was de eerste vraag van Joy waarop de adjudant antwoordde: “In Losser.” Lachend: “Dan moet je me eerst uitleggen waar Losser ligt.” Oma Lien, Joys moeder, verhuist mee. De eerste jaren woonde het echtpaar aan de Havikstraat en in 1972 verhuisden ze – twee kinderen rijker – naar de Richterstraat waar ze nu nog steeds wonen. Oma blijft tot aan haar overlijden in 1985 bij de Laarhovens wonen. Uit het huwelijk worden zoon Gilbert geboren die in Losser blijft wonen en dochter Brenda die na een wereldreis en diverse buitenlandse betrekkingen in Londen haar plek vindt. Zij schenkt Carla en Joy een kleindochter die inmiddels 13 jaar is.

Joy blijft tot aan zijn pensioen werkzaam op de vliegbasis en Carla werkt in de confectie op De Pol bij Maraton en Tricolore. In het verenigingsleven vinden de echtelieden hun draai. Joy wordt lid van de Technische Commissie van de Gaffel Aöskes en richt samen met Gerard Huisintveld DV De Grösmeeierkes op. Ook is hij jarenlang lid van het bestuur van het Bruegheliaans festijn en geeft het dorpsfeest een nieuwe dimensie met de organisatie van de reuzenstoet op zondag. Daarnaast was hij binnen tal van verenigingen actief en dat is hij nu nog steeds als lid van Huurdersbelangen Losser. Carla ontpopt zich als een ware keukenprinses en draait haar hand er niet voor om om jaarlijks voor wel 35 personen van de Gaffel Aöskes een Indische Rijsttafel te maken. Daarnaast heeft ze een enorme liefhebberij aan het tuinieren. De fleurige bloemenpracht in de echtelijke woning bevestigt dit. Zaterdag 22 juni werd het 60 jarig huwelijk uitgebreid gevierd met de kinderen, kleinkind, vrienden en bekenden.