Algemeen

Eerst regiotaxigebruikers, later heel Twente
Nieuwe Twentse reisapp GOAN! gelanceerd

LOSSER -  GOAN! is dé nieuwe reisapp voor Twente. Regiotaxireizigers kunnen er nu al mee aan de slag, want op woensdag 16 juni is GOAN! voor die doelgroep gelanceerd. Wethouder Anja Prins van de gemeente Losser is voorzitter van pilotproject Mobility as a Service (MaaS) Twente. Ze is enthousiast over de Twentse MaaS-pilot. “We gaan nu kijken hoe de regiotaxigebruikers met de app gaan reizen. Later dit jaar rollen we GOAN! over heel Twente uit!”

Anja Prins

De Twentse reis-app GOAN! zou al eerder gelanceerd worden, maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Paul Pietersen van Qarin-Tranzer is blij dat het nu eindelijk zover is. “We hebben de app samen gemaakt met acht Twentse gemeenten. GOAN! is de nieuwe manier van reizen voor alle Twentenaren, met speciale opties voor regiotaxigebruikers. Een reisapp waarmee mensen zelf kiezen hoe ze reizen. Met de bus, trein, deelfiets, deelscooter, AutoMaatje, Regiotaxi of een combinatie van vervoer. GOAN! geeft reizigers voor alle reizen een advies op maat. Zo kom je snel en slim op iedere bestemming. 

Later dit jaar heel Twente

In eerste instantie wordt de nieuwe Twentse reisapp gelanceerd voor maar liefst 5.500 regiotaxigebruikers uit de acht deelnemende gemeenten: Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Die krijgen van ons allemaal een uitnodiging om de app te downloaden”, vertelt wethouder Anja Prins namens de deelnemende gemeenten. “Het is voor Qarin-Tranzer natuurlijk bijzonder waardevol om te zien wat deze groep reizigers vindt van GOAN! Met die opmerkingen gaan we aan de slag om de app te finetunen en nóg beter te maken. Later dit jaar starten we een brede campagne voor gebruik van de nieuwe reisapp door de overige Twentenaren.”