Algemeen

Eindelijk weer Boerenmarkt

LOSSER - Twee keer heeft er dit jaar geen boerenmarkt in Losser kunnen plaatsvinden, maar afgelopen zaterdag werd het centrum weer opgefleurd met de kramen die in de afgelopen jaren ook een vertrouwd gezicht waren. “Mooi,” verzucht Esther van de Bakkers van Alink. Ze is druk in de weer om de eerste klanten te helpen. Voor haar kraam vormt rood-wit afzetlint op de grond een lint door de straat waarachter klanten dienen te wachten op degene die geholpen wordt. 

Roy van de Zuivelhoeve in Losser is er voor het eerst te vinden. “Ik ben blij dat ik weer op een markt kan staan,” zegt hij. Doorgaans is naast zijn winkel in Losser ook te vinden op Duitse markten, maar daar kan hij nu door de coronamaatregelen in Duitsland niet terecht.

Plaats voor maximaal tien kramen met een tussenruimte van 1,5 meter is de enige beperking die de markt aan het coronavirus doet denken. Bezoekers wisten hun weg weer goed te vinden naar de gezellige boerenmarkt. De volgende is op zaterdag 27 juni. Het aanbod bestaat uit diverse verswaren als brood, kaas, zuivel, seizoensfruit- en groenten, verse sappen, jam, pasta’s en vlees.