Algemeen

Feestelijke opening overkapping Tiekerhook Overdinkel

OVERDINKEL - Tijdens een onverwachte regenbui was het best een haastige klus om de bewoners van de Tiekerhook bij een buitenactiviteit snel naar binnen te loodsen. Dat ondervonden Erwin van der Woning, coördinator vrijwilligers en Martine Peterinck, activiteitenbegeleidster, regelmatig. De wens om een overkapping te plaatsen nam toe en de daad werd bij het woord gevoegd.

Een financieel plan werd gemaakt en Bergsma Hoveniers werd benaderd voor de bouw ervan. Woensdag 13 november werd de overkapping officieel in gebruik genomen in het bijzijn van tal van bewoners, sponsoren en overige belangstellenden. De Rabobank doneerde € 4000 en een bedrag met een dergelijke omvang werd door Stichting Bernardusbeheer bijgedragen. Postduifvereniging De Zwaluw/Reisduif uit Overdinkel maakte  € 500 vrij voor verlichting en yogastoelen. Op een ludieke manier werd de openingshandeling verricht door Klaas en Diny Regtop waarbij hun hondje Rémy de sleutel bracht. Vervolgens werd Erwin van der Woning zelf ook in het zonnetje gezet vanwege zijn inspanningen voor de overkapping.

Gedurende de middag was er de herfstmarkt in de Tiekerhook met een aantal kraampjes dat in de hal van het verzorgingstehuis was gestald. Diverse spullen werden aangeboden op gebied van lekker eten, kleding en sierraden. Stichting ‘Zekere Basis’ in Enschede die dagbesteding biedt voor jongeren met een  beperking of gedragsproblemen bood zelfgemaakte houten attributen aan en de Overdinkelse Sandra de Jong bracht met ‘Worst en meer’ haar producten aan de man. Wie naar huis wilde, ontkwam niet aan de altijd gretig afgenomen aardappelpannenkoeken van klootschietersvereniging Kolkersveld. Het duo ‘Theo en Gerrit the Music’ zorgde voor een muzikaal tintje.