Algemeen

Ferdie de Boer ontvangt gouden gemeentespeld tijdens Funny Day

LOSSER - “U voelt aan wanneer mensen een feestje kunnen gebruiken, u bezorgt mensen een fantastische dag.” Met die woorden overviel afgelopen zaterdag waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok oudijzerverzamelaar Ferdie de Boer op het podium van het Openluchttheater in Losser. Funny Day, het feestje dat Ferdie voor de bewoners van het Losserhof organiseerde, was al in volle gang. Na de lovende woorden van Kok, kreeg Ferdie de gouden gemeentespeld opgespeld door burgemeester Cia Kroon. 

Ferdie geniet zichtbaar van de lachende gezichten in het Openluchttheater: “Voor dit evenement heb ik zo’n 50.000 kilo ijzer ingezameld. Maar als ik dit zie, kan ik weer een half jaar vooruit. Ik heb alweer een paar activiteiten voor dit jaar gepland. En ik blijf dit nog wel een tijdje doen. Funny Day voor volgend jaar staat al vast. Als ik al deze blije gezichten zie, ben ik tevreden.” Hij is trots op de erkenning die hij van de burgemeester krijgt. “Ik begreep dat nog niemand in de gemeente zo’n gouden speld heeft ontvangen. Eerlijk gezegd, had ik er nog nooit van gehoord,” lacht hij.

Samen met zijn partner Tinie organiseert hij al sinds 2009 uitjes en evenementen voor mensen die het nodig hebben. Zo genieten de bejaarden van Maartens-Stede/Oldenhove jaarlijks van een boottocht en organiseert Ferdie met de opbrengst van het oudijzer het kerstdiner voor de vrijwilligers en cliënten van de Voedselbank Losser. Ook zorgde hij voor huisvesting voor de integratie van vluchtelingen.

De gouden gemeentespeld is een onderscheiding voor mensen binnen de Losser die zich op een bijzondere en buitengewone manier inzetten voor Losser. Eerder al kreeg Ferdie een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten.