Algemeen

Greune deal aardgasvrij voor familie Bode

Tien inwoners van de gemeente Losser hebben een Greune Deal gesloten met de Gemeente Losser. Zij behoren tot de eerste 10 inwoners die hun woning hebben afgesloten van het aardgas of dat uiterlijk in 2021 gaan doen. Zij ontvangen daarvoor een beloning van 750 euro. In ruil daarvoor worden ze ‘ambassadeur van het aardgasvrij wonen’. 

Eén van hen is de familie Bode aan de Tuinstraat in Losser. Joep Bode heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft als streven om 0 op de meter te krijgen door verduurzaming van zijn huis uit 1967. Hij kocht de woning in januari 2019 en na een aantal maanden klussen trok hij er met zijn vrouw in april van dat jaar in. Het hele huis is voorzien van vloerverwarming. De spouwmuren, tussenvloer en de vloer in de kruipruimte is geïsoleerd. De verwarmingsketel is verwanten door een 14,5 kw lucht-water warmtepomp en er is een 270 liter warmtepomp boiler. Bode bracht 40 zonnepanelen à 300W aan met nog ruimte voor drie extra en later dit jaar zullen nog een aantal thermopane ruiten door triple glas worden vervangen en zal de temperatuurregeling verbeterd worden.

Bode mocht een cheque van € 750 in ontvangst nemen van wethouder Jaimie van Essen die er trots op was dat de familie Bode één van de eerste pioniers is om gasvrij te gaan.

Aansluitend werd de verduurzaamde woning van de familie Berton bezocht. Deze is voorzien van infraroodpanelen, zonnepanelen, een warmtepompboiler, muur- en vloerisolatie. Ook de heer Berton mocht een cheque van € 750 in ontvangst nemen.