Algemeen

Hart onder de riem voor bewoners Sint Maartenstede

LOSSER - Normaalgesproken treedt Gert Ekkelboom uit Haaksbergen op als beroepsmuzikant voor bruiloften, partijen en allerlei andere soorten evenementen of bijeenkomsten. Dit doet hij al meer dan 27 jaar. Sinds de invoering van de maatregelen om corona de kop in te drukken, zit hij werkeloos thuis. “Alles lag op z’n gat en werd geannuleerd.”

Hij besloot zijn talent op een belangeloze manier aan te bieden aan verzorgingstehuizen in de omgeving. Sint Maartenstede reageerde hierop enthousiast en zo geschiedde dat Gert afgelopen vrijdag vanuit de binnentuin van het verzorgingstehuis een drietal optredens gaf aan bewoners die in quarantaine zaten. Enthousiast werd hij toegezwaaid vanachter de ramen, handkusjes en duimpjes kreeg de muzikant die erg dankbaar was om dit te mogen doen. “Zonder familiebezoek vervelen de bewoners zich. Ik vind dat heel erg. Sommigen dementeren en weten niet eens wat er aan de hand is. Als iedereen zich inzet voor elkaar, dan wordt het leed een klein beetje verzacht.” Zijn actie loopt storm. Op dit moment zit hij vol met optredens voor tehuizen in de omgeving en verzorgt hij vanaf 2 locaties per dag zijn optreden.

Ook Morris Damer besloot niet toe te kijken. Hij zette zijn bakkerstalent in om voor de bewoners van Sint Maartenstede en Oldenhove een paar heerlijke slagroomtaarten te maken. Dit initiatief door de banketbakker in wording werd door de inwoners en het personeel enorm gewaardeerd.

Van groep 4 van KBS De Martinus en de kinderen van Kinderopvang Losser kregen de bewoners talrijke tekeningen en kaarten. Zij hadden zich uitgeleefd met papier, kleurpotlood en schaar om de bejaarden een hart onder de riem te steken.