Algemeen

Hellehond figureert in Frans stripboek

DE LUTTE - In februari 2019 kwam de Franse halfbroer van de Lutterse Patricia Kopp op bezoek in De Lutte. Striptekenaar Jérôme Gillet was zo onder de indruk van het kerkdorp dat hij van alles op de foto zette: het voetbalveld, de sporthal, de Plechelmusschool en natuurlijk De Hellehond.

“Misschien komt het nog wel eens voor in één van mijn boeken,” zei hij tegen zijn halfzus. Ruim een half jaar later voegde hij daad bij het woord en de Hellehond plus de Plechelmusschool werden geïllustreerd in deel 3 van de Franse stripboekserie: la boîte à musique in een oplage van 30.000 exemplaren. Gillet reist heel Frankrijk, Luxemburg en België door om inspiratie op te doen. Hij tekent en een ander schrijft de verhalen erbij. Hij is geboren in Congo, kwam later in België terecht en woont nu in Parijs. Patricia is er maar wat trots op dat haar halfbroer door De Lutte geïnspireerd werd. Zij is opgegroeid in Franstalig België maar woont sinds 2001 met haar vriend in De Lutte.

La boîte à musique is te bestellen via www.depuis.com. Er is ook een Nederlandtalige versie, De Muziekdoos, te verkrijgen bij www.stripwinkelblunder.nl