Algemeen

Henk Filipsen krijgt Gouden gemeentespeld

LOSSER - “Ie kon Pinokkio wel wezen met die lange neus,” beet Henk Filipsen afgelopen dinsdag zijn vrouw Carolein met een knipoog toe. Dat Henk die avond de Gouden gemeentespeld zou krijgen, wist zij allang maar had wijselijk haar mond erover gehouden. Ook toen ze bij vertrek naar de raadsvergadering die wekelijks op dinsdagavond in het Lossers Hoes plaats vindt (Henk is lid van het Burgerforum) hem adviseerde een mooi overhemd aan te doen in plaats van het t-shirt dat hij droeg, kreeg Henk nog geen argwaan.

Groot sociaal hart

De verrassing was des te groter dat hij die avond van waarnemend burgemeester Kok werd toegesproken met de woorden: “Muziek verbindt. Maar jij verbindt ook, Henk. Je bent een mensenmens in de meest oprechte zin van het woord. 

Je weet het beste in anderen naar boven te halen. Henk, je bent een mens met een groot sociaal hart. Nooit te beroerd om op te staan voor mensen die het moeilijk hebben. Te helpen waar je kunt ean aandacht te hebben voor de mens áchter de voordeur. Een telefoontje, een schouderklop of een goed gesprek bij een kop koffie; écht noaberschap.” Aansluitend reikte Kok de Gouden Gemeentespeld uit aan een verbaasde Henk die het totaal niet zag aankomen.

Dik verdiend

De gouden speld van de gemeente Losser is een bijzondere onderscheiding. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Losserse gemeenschap. Henk nam en neemt actief deel in bestuursfuncties bij Midwinterhoorngroep “Adventbloasers Losser”, concertvereniging Sempre Crescendo, volleybalvereniging Volley ’68  en de Nierstichting, afdeling Overdinkel. Hij bemiddelde ook als adviseur bij de overname van Stichting Steenfabriek De Werklust. Daarnaast is hij vanaf 2012 actief binnen de lokale partij Burgerforum. Hij heeft oog voor armlastige gezinnen in Overdinkel. 

Dik verdiend, je weet altijd veel mensen mee te krijgen en te verbinden, waren zo maar wat reacties die Henk mocht ontvangen tijdens de vele felicitaties. Hij is er trots op.