Algemeen

Jij bent een HELD: Bedankt

LOSSER - Sinds het uitbreken van de coronapandemie heeft Concertvereniging Sempre Crescendo meerdere maatschappelijke acties gehad. Begin vorig jaar hebben de mensen van de dagbesteding De Dorpsbeek een mandje met bloembolletjes ontvangen. Het ging om ouderen die door de pandemie niet naar hun geliefde dagbestedingslocatie konden gaan. 

Eind vorig jaar heeft de vereniging het initiatief genomen om samen met de jeugdorkesten van DTKS en Excelsior een videoregistratie te maken en deze via allerlei kanalen te verspreiden. Ook werd deze aangeboden aan zorggroep Sint Maarten en Oldehove om de opnames via hun interne kanaal uit te zenden. Daarnaast zijn ze het gehele jaar met onze leden in contact gebleven via online bingo’s en muzikale educatie die online door de dirigent werd verzorgd. Meerdere malen kregen leden een kaartje gestuurd en de vereniging liet mondkapjes maken met het eigen logo erop. Deze zijn vergezeld van een kaartje bij de leden en achterban afgeleverd.

Ondanks dat er veel niet kan/mag, kun je best iets voor elkaar kunt doen, vindt Sempre Cresendo. Dat deden ze altijd al en willen dat in deze bijzondere periode ook weer doen. Afgelopen week kregen alle verpleegkundigen van Carintreggeland en Maartje een bakje met narcissen. Dit omdat deze zorgmedewerkers, die ook in de front linie werken ook extra aandacht verdienen. Op het visitekaartje dat aan het bloembakje bevestigd was, stond “jij bent een HELD: Bedankt!!”.