Algemeen

Juf Brigitte zwaait na 45 jaar af

OVERDINKEL - Brigitte Oude Kempers heeft de deuren van haar vertrouwde kleuterschool Het Kompas in Overdinkel definitief gesloten. Na bijna 45 jaar voor de klas te hebben gestaan wacht het pensioen.

Foto en input met dank aan Hallo Losser.

Als jong meisje was haar passie voor het beroep kleuterjuf al duidelijk. Na de lagere en middelbare school in Losser volgde ze de opleiding aan de KLOS ( Kleuterleidsters Opleidings School) in Enschede. Daarna volgden er jaren waarin ze als invalster werd ingezet, onder meer in het Hummelhoes aan de Braakstraat in Losser. Later kwam er een vaste aanstelling bij de Openbare Lagere School “Het Kompas” in Overdinkel. Brigitte: “Ik weet nog goed dat ik tijdens het sollicitatiegesprek de vraag kreeg of ik ook Twents kon proat’n, want dat was in het dorp toentertijd wel noodzakelijk. Maar voor een meid die in Overdinkel was geboren en getogen , was dat geen probleem”.

Veelzijdige carrière in het kleuteronderwijs

Brigitte werd al snel een allround leerkracht op Het Kompas. Naast dat ze onderbouw coördinator was, kreeg ze de taken van muziekjuf, cultuur coördinator en adjunct-directeur toegewezen, maar de kleuters bleven haar fascineren. Brigitte: “ Kleuters zijn zo puur en ongedwongen. Het ene moment ben je een rotjuf en een moment later de liefste van allemaal en dat heeft me tot op de dag van vandaag geboeid.” Op maandagmiddag vond het afscheid plaats in de sportzaal van de school. Als vereerd publiek hadden kinderen en ouders zich rondom de  piste verzameld om de kinderen te aanschouwen die van circusdirecteur Di Stephano allerlei kunsten hadden aangeleerd. Juf Brigitte zat met haar familie op de eerste rij en genoot met volle teugen van de vele trucs en vaardigheden. Hoewel Brigitte niet meer voor de klas zal staan, blijft ze  haar expertise in het kleuteronderwijs delen. Zo blijft ze zich inzetten in werkgroepen die tot doel hebben het jonge kind op deskundige wijze te begeleiden.

Foto en input met dank aan Hallo Losser.