Algemeen

Koninklijke onderscheiding voor heer Stephan Scheper

LOSSER - De heer Stephan Scheper ontving donderdag 7 juli een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok reikte de onderscheiding uit. Stephan Scheper schrijft als journalist al vele jaren voor de krant. Nu was hij zelf de hoofdpersoon in een krantenartikel.

De heer Stephan Scheper heeft zich al tientallen jaren verdienstelijk gemaakt voor de Lutterse gemeenschap. Van 1990 tot 1998 was hij jeugdleider van voetbalvereniging DSV De Lutte.

In 1991 trad hij toe tot de Stichting De Hellehond. Hij had daar tot 2014 diverse functies waaronder die van voorzitter en secretaris. Hij was de drijvende kracht en organisator achter de Hellehondsdagen. Tot vandaag de dag is hij op de achtergrond aanwezig. Sinds 2002 is de heer Scheper voorzitter van de Stichting Gemeenschapswerk De Lutte. Hij heeft in deze periode veel bereikt voor de Lutterse samenleving. Zo wist hij vele nieuwe activiteiten en partners in het dorpshoes onder te brengen. Hij was de organisator van de Moestuin en de initiator van de Greune ster, een bijgebouw met ruimte voor cursussen en activiteiten. Ook was hij de geestelijk vader van het dorpstheater en was hij betrokken bij tal van evenementen, als 4 mei herdenkingen, Koningsdag en de fietsvierdaagse. Ook ondersteunde hij de gala-avonden van de carnavalsvereniging de Bosdûvelkes. Hij behoorde tot de grondleggers van de Stichting Dorpsbelangen. 

Uitreiking

De uitreiking vond plaatst tijdens een bijzondere gelegenheid ter gelegenheid van een vrijwilligersbijeenkomst in het Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 in De Lutte.