Algemeen

Koop lokaal

LOSSER - Haar laatste paar weken als centrummanager van Losser had Mariola Dieperink zich waarschijnlijk wel anders voorgesteld. Nu is ze razend druk bezig met het creëren van een platform voor bedrijven en ondernemers in Losser waarop zij hun producten kunnen aanbieden. Ook de bezorgmogelijkheden bij mensen thuis wordt aangegeven.

“Het is een rare tijd,” zegt ze, “Ondernemers zijn erg onrustig. Zij willen omzet halen, hun verkoop behouden.” Dieperink roept daarom de inwoners van de gemeente Losser op om zoveel mogelijk in de gemeente lokaal te winkelen. “We moeten er zijn voor elkaar,” zegt ze beslist. Dat die oproep tegenstrijdig is aan de oproep van de overheid aan mensen om zoveel mogelijk thuis te blijven, beseft ze terdege. “We doen er alles aan om te voldoen aan de maatregelen die de regering oplegt.” Ze doelt daarmee op de extra hygiëne bij het betreden van de winkels, het voldoende afstand houden van elkaar en het maximale aantal bezoekers van een winkel niet te overschrijden.

Horeca en toerisme is zijn het meeste geraakt. Maar ook de modewinkels en die gerelateerd hieraan, ondervinden extreme hinder. “Mensen denken er nu niet aan om nieuwe kleding te kopen,” zegt Arie Kruithof, vestigingsmanager van Het Broekenhuis in Losser, “In deze weken moeten wij normaalgesproken knallen.” Voor hem is het dubbel zuur, omdat hij net met zijn winkel verhuisd is naar een pand even verderop gelegen aan de Brink 29. Het aanbieden van de nieuwe voorjaarscollectie in de nieuwe open winkel  had Kruithof wel anders voor ogen gehad. Hij hoopt dan ook dat de klanten de weg naar zijn winkel wel weten blijven te vinden. Ook hij is creatief als het gaat om klantenservice. Hij werd onlangs gebeld door een vrouw wier vader op Sint Maartenstede zat die hoognodig een nieuwe broek nodig had. De man mocht uiteraard niet naar buiten en op bezoek gaan, was ook niet aan de orde. Via het personeel kwamen foto’s van de labels van de oude broek terecht bij het Broekenhuis en kon Kruithof een nieuwe broek in de juiste passende maat voor de man regelen.

Mariola Dieperink refereert aan meerdere nieuwe initiatieven die ontstaan. Ook heeft ze contacten met de Centrum Management Academy. Hierin worden allerlei ideeën die elders in het land zijn uitgevoerd door de middenstand gedeeld. Zo ook die van het maken van het platform. Het bestuur van het CML is druk in gesprek met de gemeente Losser hierover. Ze verwacht binnen afzienbare tijd dit klaar te hebben.

Veel winkels hebben aangepaste openingstijden. Toeristinfo Losser houdt op de pagina www.visitdeluttelosser.nl bij wat deze zijn.