Algemeen

Losserse wint Bouquet schrijfwedstrijd

LOSSER - Menig vrouw verslond ze in haar tienerjaren: de romantische boekjes uit de Bouquet reeks. Met steevast dezelfde ingrediënten: de verliefde vrouw valt voor knappe sterke en in eerste instantie onuitstaanbare man. Er moeten nog eerst wat hobbels genomen worden maar uiteindelijk leven ze lang en gelukkig.

De Losserse Monique Rops (49) las ze zelf ook veel en besloot zelf haar romantische fantasie aan het papier toe te vertrouwen. Dit resulteerde in haar eerste boek ‘Liefde of Luchtkasteel’ dat in januari uitkwam onder pseudoniem Monica Roos. Daar koos ze bewust voor. “Dat past ook beter bij het genre,” lacht Monique, “Maar voor m’n werk vind ik het ook handiger om dat gescheiden te houden.” In de dagen dat ze niet schrijft, werkt ze op de HR-afdeling van accountantskantoor Kroese Wevers in Enschede.

Toen uitgever Harlequin op Valentijnsdag een schrijfwedstrijd in samenwerking met platform Sweek organiseerde, klom ze meteen in de spreekwoordelijke pen. Zo’n tweeënhalve maand had ze nodig om haar nouvelle van zo’n 70 pagina’s af te ronden. “Ik had een strak schrijfschema gemaakt. Iedere vrijdag en weekend besteedde ik eraan.” Begin juni zond ze het in, te midden tussen 90 andere inzendingen. Rops kwam op de shortlist van de 10 meest aansprekende verhalen en uiteindelijk won ze met 4 anderen een cheque van € 500.

Haar winnend verhaal, “Geschaakt door de sjeik”, gaat over Ariane die van plan is om heerlijk te ontspannen tijdens haar all-inclusive vakantie in een oosters paradijs. Ze raakt echter dusdanig in de problemen, dat de enige manier om uit de gevangenis te blijven een huwelijk is met de arrogante sjeik Ray Alhakim. Na het huwelijk neemt Ray haar mee naar zijn paleis. Hoewel Ariane niet van plan is zich zomaar neer te leggen bij haar gedwongen huwelijk, raakt ze danig in de war van Rays onweerstaanbare charme en zijn verzengende blik, die haar meer verwarmt dan de middagzon boven de uitgestrekte woestijn.

Het plot verkapt de Losserse schrijfster, moeder van 2 volwassen dochters en al jarenlang gelukkig getrouwd niet. Dat mogen de lezers zelf ontdekken door het boek te lezen dat vanaf deze week in de winkels ligt. Wat ze met de € 500 gaat doen? “Dat is een goede vraag,” grinnikt ze, “Weet ik eigenlijk nog niet. Denk wel dat het iets gerelateerd aan schrijven is, een cursus op gebied van schrijven ofzo. Of ik besteed het aan promotiedoeleinden voor m’n andere boek.” Haar grote droom? “Mijn grote droom is om een groter lezerspubliek te krijgen. Ik ben nu bezig met een nieuwe roman en hopelijk kan ik daarmee bij een grotere uitgever terecht.”