Algemeen

Netwerkcafé ondernemers Losser

Een plek waar ondernemers en startende ondernemers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en kennis opdoen is er niet direct in de Gemeente Losser. Vanuit de gemeente werd daarom als eens eerder een netwerkcafé georganiseerd. En niet zonder succes: afgelopen woensdag werd voor de derde keer in samenwerking met het ROZ het netwerkcafé in het Lossers Hoes gehouden. 

Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) adviseert en coacht (startende) ondernemers en geeft trainingen in Twente. Wethouder Harry Nijhuis en beleidsmedewerker Monique Hamers openden de bijeenkomst. Aansluitend introduceerde het ROZ het platform www.startenintwente.nl, een online omgeving waarin niet alleen startende ondernemers elkaar kunnen vinden of informatie kunnen vergaren, maar ook voor zelfstandigen die al wat langer aan de weg timmeren. Zo’n vijftig ondernemers luisterden geïnteresseerd naar de nuttige tips die door het ROZ werd aangedragen. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst voor deelname aan een tweetal workshops. In de eerste werd behandeld hoe je je bedrijf onder de aandacht kunt brengen bij je doelgroep, wat deel je online en hoe relevant is de informatie die je op sociale media deelt. In de andere workshop ‘marketingkaarten’ werd de ondernemers getriggerd om na te denken hoe je bedrijf in beeld moet komen bij klanten: wat is je product of dienst en hoe breng je dat aan de man.

Tijdens de bijeenkomst lichtte ondernemer Jos Hovestad zijn plannen voor het nieuw op te richten ’t Ondernemershuys toe, een plan waarvoor hij vorig jaar samen met Peter Holtkamp een stadscheque van € 2500 overhandigd kreeg. ’t Ondernemershuys moet een bruisende locatie worden in het centrum van Losser waar ondernemers kunnen werken, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen netwerken. Het is de bedoeling dat zij elkaar op weg helpen en geïnspireerd raken om nieuwe ideeën uit te werken. De plannen zijn er in ieder geval, nu is het nog even wachten op de gedetailleerde uitwerking ervan. Hovestad hoopt in de komende maanden hierover wat meer te kunnen communiceren.