Algemeen

Nick Pleijhuis Nederlands kampioen beveiliger

OVERDINKEL - Gastvrij zijn en mensen helpen, was de drijfveer voor Nick Pleijhuis (17) uit Overdinkel om de opleiding Beveiliger aan het ROC in Enschede te gaan volgen. Hij vindt het vak niet alleen leuk, maar is er ook hartstikke goed in. Zo goed dat hij tijdens de Worldskills Netherlands 2023 in Den Bosch de eerste plaats behaalde in zijn vakgebied: beveiliger.

De Wordskills zijn vakwedstrijden van alle mbo-opleidingen uit heel Nederland. Om zich te kwalificeren moest Nick eerst in Hengelo een casus uitvoeren waarop punten konden worden behaald: er was een bedreiging met een mes en de deelnemers moesten de persoon aanhouden. Van de 14 personen was Nick bij de eerste 8 die doorgingen naar de finale. Die was in Den Bosch. Om te winnen moest Nick de hoogste punten halen bij een casus die bestond uit het organiseren en geven van een briefing over brand, een sluitronde lopen en ongewenste gasten uit een gebouw zetten. De jonge Overdinkelnaar kwam als beste uit de bus. 

Mooi om op CV te plaatsen

Dit jaar rondt Nick de opleiding Beveiliger niveau 2 af. In mei zijn de examens. De stages zijn afgerond en hij staat er goed voor: “Ik heb alleen maar voldoendes, dus ik maak me geen zorgen.” Daarna gaat hij nog een jaartje door op niveau 3 in Enschede. Wat daarna Nicks droombaan gaat worden, weet hij nog niet. Hij werkt nu al bij RJ Safety & Security en iets bij de douane lijkt hem wel wat. Eerst maar eens genieten van zijn gewonnen gouden medaille die hij kreeg tijdens de prijsuitreiking in de RAI in Amsterdam op 24 maart. Naast deze prijs krijgt de jonge beveiliger een plekje in de Wall of Fame op alle ROC-locaties in Twente. Een hele eer: “Ik ben heel trots op deze mooie prestatie. Het staat ook mooi op mijn CV!”