Algemeen

Nieuwe leerlijn cultureel erfgoed basisscholen gemeente Losser

LOSSER - Afgelopen donderdag werd de nieuwe leerlijn over cultureel erfgoed in de gemeente Losser door de Stichting Culturele Basisvorming aan de directeuren van de basisscholen gepresenteerd. Zo’n 20 jaar geleden is de stichting tot stand gekomen met als doel muziek, kunst en cultuur en erfgoed voor alle kinderen in de gemeente Losser toegankelijk te maken. 

Zo bezoeken de scholen jaarlijks de steenfabriek, De Bleek, de Staringgroeve en Erve Kraesgenberg. Rondom corona viel dit stil, maar het bestuur van de stichting heeft niet stil gezeten. De nieuwe leerlijn bevat lessen over cultuur inclusief een handleiding voor docenten, een les in de klas, een les op locatie en aansluitend een evaluatie in de klas. Het eerste exemplaar werd ontvangen door wethouder Jamie van Essen. Hij benadrukt dat erfgoed en cultuur mensen verbindt en dat het belangrijk is dat scholen cultureel erfgoed oppakken.

Luuk, Kasper, Yosan en Chelin uit groep 2 van de Meester Snel School deelden exemplaren uit aan de aanwezige basisschooldirecteuren in ’t Lossers Hoes.