Algemeen

Oppermans knoflooksaus klaar om Nederland te veroveren

LOSSER - “De laatste twee jaar was het al gekkenwerk met kerst,” zegt Olav Opperman van het gelijknamige cateringbedrijf, “400 liter knoflooksaus met kerst en nog eens 150 met oud & nieuw. 4000 bakjes in twee weken tijd.” Bij de Plus in Overdinkel en later bij de Jumbo in Losser startte hij met de verkoop via de retail en het werd steeds groter. 

Daarmee werd het tijd om de ambachtelijke saus naar eigen recept in flesjes op de markt te brengen, vond de jonge ondernemer. Maar eenvoudig is dat niet: “Je hebt veel regels op het gebied van hygiëne en je hebt een keurmerk nodig om in de winkel te liggen. We zijn twee jaar bezig geweest om een goede partij te vinden die ons daarbij kon helpen. En die hebben we gevonden in Sassenheim. Ja, de saus wordt dan wel gemaakt in de bollenstreek, maar is wel bedacht in Losser, hè? Het geeft een overweldigend gevoel dat jouw saus daar gemaakt wordt.” De eerste badge bestaat uit 2100 flesjes van 250 ml. Beimer Meat krijgt de primeur om flesjes aan te bieden en vandaar uit mag het door de rest van Nederland wat Olav betreft uitgerold worden.     

Toekomst

Met het uitrollen van zijn knoflooksauslijn door Opperman Catering, wil Olav zijn toekomst meer veilig stellen. “We weten nu hoe kwetsbaar we zijn in de horeca.” Hij refereert daarmee naar de lockdown met een verbod op het samenzijn met meer dan 4 personen. “Het lag toen allemaal op z’n gat. Natuurlijk zaten we toen niet bij de pakken neer en zijn we creatief te werk gegaan. We hebben van alles bedacht: de sushi drive thru, allerlei soepjes voor thuisbezorging en ontbijtjes gemaakt. Het was soms gekkenwerk. Maar dat deden we wel omdat ook bij ons de hypotheek betaald moet worden. Daar ben ik altijd open over geweest. Soms moet je dan ook gewoon durven zeggen: sorry, het gaat niet lukken. Vaak is er dan ook wel begrip van de andere kant.” Door het zo goed als teruggaan naar de normale maatschappij is de boel ontploft zoals Olav het zelf omschrijft: feestjes en partijen worden weer flink gegeven. Wat dat betreft gaat het hem weer voor de wind. Hoe de toekomst eruit ziet? “We hopen dat we dit jaar nog een smaakje erbij kunnen ontwikkelen. En we willen ons later gaan richten op de horeca en groothandel met grotere flessen.”

Reacties

Loat die olav Opperman maar knooien, hij kump der wa.

Ook wij hebben zijn heerlijke knoflook saus in ons assortiment. 

Olav Topper, goa zo deur.

Mvgr,

De bakker