Algemeen

Optimale service bij Texaco Smit

LOSSER - Waar vind je ze nog? Die ouderwetse full service tankstations waar je met een lach wordt geholpen bij het tanken. Texaco Smit uit Losser mag zich tot één van die schaarse pareltjes rekenen. Even een lampje vervangen, de olie nakijken of ruitenwisservloeistof aanvullen. Eigenaar Roy Smit (50) draait er zijn hand niet voor om.

In 2014 nam hij het tankstation aan de Gronausestraat over van zijn moeder, het bedrijf dat zijn ouders startten in 1986. Inclusief de service die hij aan zijn klanten biedt. Zo wordt steevast iedereen geholpen bij het tanken. Het afgelopen jaar toen de straat vernieuwd werd, zag hij met lede ogen toe hoe zijn omzet kelderde. “Het begon al in augustus vorig jaar toen ze bij de kerk aan de slag gingen,” vertelt de geboren en getogen Lossernaar, “In totaal hebben we er een jaar last van gehad. Een flinke aderlating.” Corona deelde ook nog eens een tik uit, want de thuiswerkende mens rijdt nu eenmaal minder auto en heeft niet de noodzaak zijn tank nog eens vol te gooien en terloops een pakje sigaretten of een fles motorolie mee te nemen. Bij de pakken neerzitten deed Smit niet en besloot zijn bedrijf wat op te knappen. Dat gaat nu gebeuren met het vervangen van de twee pompunits. “Dat mag ook wel na 21 jaar,” lacht de ondernemer, “Die krijgen een frisse nieuwe look met nog steeds de mogelijkheid om vier voertuigen te laten tanken.” Euro 95 en Diesel blijven het en voor bermmaaiers, motorzagen en andere 2-taktmotoren is er nog steeds mengsmering te verkrijgen. Dinsdag 8 september gaat het gebeuren en naar verwachting staan er donderdag 10 september aan het einde van de dag twee gloednieuwe  pompunits. “Stiekem hoop ik dat ze wat eerder klaar zijn,” zegt Smit, “Ik weet ook nog niet precies wat de hinder zal zijn. Natuurlijk zal die beperkt blijven, maar het kan zijn dat er af en toe een kort moment niet getankt kan worden of betalen per pin. De bank zit tegenover dus dat zal op zich niet zo’n probleem moeten zijn. De shop blijft uiteraard gewoon open.” Dus naast het tanken kan men voor rookwaren, koelvloeistof, olie, ruiterwisservloeistof en aanverwante producten in die periode gewoon bij Smit terecht.

Smit denkt nog niet aan stoppen en ziet de toekomst positief tegemoet. “Natuurlijk zal er meer elektrisch gereden worden, maar zo’n vaart loopt dat nog niet.” Hij heeft vorig jaar zijn contract met Texaco nog met vijf jaar verlengd. Het is het contact met zijn klanten dat hem drijft en plezier geeft in zijn werk. Dat stamt nog uit de tijd dat hij als ambulant ober in de horeca werkte. Service en klantvriendelijkheid staan altijd bovenaan. Daarin wordt hij bijgestaan door zijn vriendin Anouk en dochter Jamie.  Of hij in die jaren wel eens wat geks heeft meegemaakt? “Oh ja, zeker!” lacht hij heimelijk, “Die ene keer dat iemand vergat de slang los te koppelen. Dan denk je dat het een stugge korte slang is, maar na 20 meter knapte ie er pas af. Of die keer dat een klant in een week tijd tot twee keer toe de verkeerde brandstof tankte!” Smit heeft voldoende anekdotes om er een boek over te schrijven.

Ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de nieuwe units krijgen alle klanten die van maandag 14 tot en met zondag 20 september voor minimaal € 50 tanken, vijf liter winter screenwash ter waarde van € 7,95 cadeau. Daarnaast worden er in die week ludieke give aways uitgedeeld. Texaco Smit is open van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 21.00 uur.