Algemeen

Realisatie nieuwe wijk ‘Wonen aan het Dinkeldal’ in een volgende fase

LOSSER - De realisatie van de nieuwe Losserse woonwijk Wonen aan het Dinkeldal is weer een stap verder. Op dinsdag 3 maart hebben de gemeente Losser en Le Clercq Projectontwikkeling de overeenkomst voor de verkoop van de bouwgrond getekend.  Ronald Le Clercq tekende namens de koper, wethouders Anja Prins en Harry Nijhuis zetten hun handtekening namens de gemeente Losser.

Ook de heren Rob Wegdam en Peter Beernink waren aanwezig namens CPO Losser. Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgever) was in 2007 initiatiefnemer voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk aan de Ravenhorsterweg.

 

De Losserse huizenmarkt

Wethouder Anja Prins: “Ik ben erg blij dat we deze volgende stap hebben gezet. Als er weer nieuwe woningen in Losser worden gebouwd, zorgt dat voor beweging op de Losserse huizenmarkt. Mensen zullen hun bestaande woning verlaten, zodat deze beschikbaar komt voor nieuwe bewoners.”  Wethouder Harry Nijhuis voegt daaraan toe: “Het wordt een prachtige, nieuwe woonwijk aan de rand van Losser, met uitzicht op het Dinkeldal. Het past binnen onze visie om zachte, groene randen te creëren tussen het dorp Losser en het fraaie buitengebied. Bewoners,  wandelaars, fietsers en recreanten zullen hiervan genieten.”

 

Contact opnemen

Rob Wegdam: “Er staan nu 28 gegadigden op de lijst van het CPO. Daarvan is 90% afkomstig uit Losser. Er zijn in totaal 30 kavels beschikbaar. Mochten er nog geïnteresseerden zijn in een bouwkavel, dan kunnen zij contact opnemen met Bert Wesselink, secretaris van het CPO, mail: aewesselink@lijbrandt.nl.

 

Bijzondere woonwijk

Ronald Le Clercq van Le Clercq Projectontwikkeling: “Het wordt een bijzondere woonwijk op een prachtige locatie, met veel diversiteit en keuzemogelijkheden. Samen met het CPO en de aannemer werken we de plannen tijdens de komende weken tot in detail uit. Met het CPO wordt ook het moment afgesproken dat we met de plannen naar buiten treden.”