Algemeen

Sportclub Overdinkel zet Ab Kroeze en Dennis Stoffels in het zonnetje

Om meer tijd en energie in zijn twee kleine kinderen te kunnen steken, kaartte voetballer Dennis Stoffels vorig jaar al bij 1e elftalleider Henri Hassing aan dat hij bij het tweede wilde spelen. Even niet die verplichting van twee keer per week trainen en de zondagmiddag moeten presteren. Hassing vond dat Stoffels een passend afscheid van het eerste verdiende: “Dennis is niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig mens. Een echte clubman.” 

Zaterdag 14 september werd een ludieke wedstrijd georganiseerd tussen een elftal dat door Stoffels zelf was samengesteld en de huidige selectie. Hij scoorde zelf nog vier keer, maar uiteindelijk was het onbelangrijk wie er gewonnen had.

Naast het voetballen is de Overdinkelnaar ook al jaren actief als bestuurder van de club, en heeft vele functies binnen de vereniging, zoals lid TC, organisator van de jaarlijkse sportquiz, The Battle (voetbalquiz) en mede organisator van de Tulpweek (3 daags jeugd evenement in de meivakantie). Deze betrokkenheid blijft hij houden. Op dezelfde dag nam Sportclub Overdinkel afscheid van Ab Kroeze. De Enschedeer nadert de pensioengerechtigde leeftijd en geeft naar eigen zeggen aan dat het hoofd nog wel wil maar de benen niet meer.  

Kroeze trainde al 15 jaar lang de jeugd onder 11 jaar. Een mooi gegeven is dat een aantal spelers in de huidige selectie als klein jochie getraind is door Kroeze die hij die dag voor de gelegenheid mocht leiden. Hij neemt functioneel helemaal afscheid van de vereniging maar zal als toeschouwer nog regelmatig op het veld te vinden zijn. De middag werd afgesloten met een broodmaaltijd en het overhandigen van kado’s. Het werd zaterdagavond nog laat in de Overdinkelse kantine.