Algemeen

Trouwen? Het kan weer op een buitenlocatie in Losser

LOSSER - Medio maart viel voor menig bruidspaar de droom in duigen: trouwen met je geliefde op één van de prachtige buitenlocaties van de gemeente Losser. Menig bruidje hing huilend aan de telefoon bij de horecagelegenheden om hun trouwerij door te schuiven naar het najaar van 2020 of zelfs naar 2021.

De enige optie tijdens de strikte coronaperiode was de raadszaal in het Lossers Hoes met een maximaal aantal aanwezigen van 10 personen, een optie waar de meesten niet voor kozen.

Maar na 1 juni kon er weer getrouwd worden op de buitenlocaties met 30 gasten en na 1 juli zelfs met 100 gasten. En dat deden Jolanda Stappenbeld en Gerwan Assink uit Glane ook afgelopen dinsdag 7 juli. Decors was Erve ’t Kraesgenberg. De huwelijksvoltrekking vond plaats op het grasveld naast de oude boerderij onder de hoge dennen op steenworp afstand van de jeu de boulesbaan waar vandaan enkele jeu de boulers nieuwsgierig toekeken. Bruid Jolanda over de locatie: “Het is hier prachtig. Niet alleen voor het feest maar ook voor de foto’s. Het verliep allemaal perfect. Buiten trouwen is echt heel bijzonder.” De Gemeente Losser heeft de hele gemeente als “huis der gemeente” aangewezen. Dit betekent dat men overal in de Gemeente Losser mag trouwen.