Algemeen

Vandalisme in Gerardus Majella Park

OVERDINKEL - Het gebeurt niet vaak dat de vrijwilligers van de Stichting Heideploeg Gerardus Majella Park, die het prachtige park in Overdinkel onderhouden, echt terneergeslagen zijn. Op maandagmorgen komen ze vol goede moed naar het park om zich volledig in te zetten en het voor velen mogelijk te maken om te genieten van de rust die deze omgeving biedt. 

Terneergeslagen, ja! Vol verbazing en misschien ook wel woede toen ontdekt werd, dat een aantal vandalen had huisgehouden in het binnenbos en bepaalde elementen moedwillig hadden afgebroken. “Moeten wij nog wel doorgaan?” “Moet het park op slot”. Dat waren enkelen reacties van een aantal gepensioneerde vrijwilligers. Het is dan ook in- en intriest wat er gebeurd is. Met een beperkt budget en nog steeds te weinig vrijwilligers is men op dit moment bezig om het binnenbos op te schonen en naaldbomen te vervangen door loofbomen.

Naast een zeker budget zijn daar de nodige zweetdruppels voor nodig. De enthousiaste ploeg doet het allemaal graag, maar als je ziet wat anderen op baldadige wijze aanrichten, vergaat ook deze personen de lol weleens. Iedereen, jong en oud, mag gebruikmaken van het park en velen doen dat. Het park is opgenomen in zowel het wandel- als fietsknooppuntennetwerk van de Regio Twente, zodat ook personen van buiten er gebruik van kunnen maken. Menigeen wandelt ook met zijn/haar hond in het park. De Heideploeg heeft daar aparte voorzieningen voor getroffen, zoals veel bakken en het gratis ter beschikking stellen van plastic zakjes, zodat men gemakkelijk de uitwerpselen van zijn/haar huisdier kan opruimen. De meeste bezoekers met hond maken er gebruik van. Sommigen zien het echter ook als een mogelijkheid om proletarisch te winkelen.

De Heideploeg schaft jaarlijks voor een kleine € 600,- plastic zakjes aan, wat een behoorlijke financiële aderlating is, maar ze hebben het er voor over om het park op die manier schoon te houden. Voor buiten het park zijn in menige supermarkt voor weinig geld ook plastic zakjes te koop. Met betrekking tot eerder genoemd vandalisme zal de Heideploeg aangifte doen. Maar ze hoopt dat de daders zelf zo vriendelijk en sociaal zijn om zich te melden en de schade te herstellen. Ze hebben dan misschien twee keer lol!