Algemeen

Verjaardagsbox extra kleurrijk door Sempre Crescendo

LOSSER - Een leuke activiteit in het voorjaar organiseren om kinderen samen te laten knutselen stond op de agenda bij de Losserse concertvereniging Sempre Crescendo totdat corona roet in het eten gooide. Alle repetities werden geschrapt tot verdriet van de leden.

“We hebben de jeugdleden gevraagd of ze het misschien leuk zouden vinden om thuis te knutselen,” vertelt Carolein Filipsen van de PR Commissie van de vereniging. Het idee was om een doos te beschilderen en deze aan de Verjaardagsbox te doneren zodat zij in een extra feestelijke verpakking armlastige kinderen konden verrassen met kadootjes. Het idee werd enthousiast ontvangen en 30 dozen kwamen gedecoreerd terug. “Iedereen ging er op een verschillende manier mee om. De ene gebruikte krijt, de andere verf of stiften.” Slingers, Spongebob, teddyberen of een giraffe. De kinderen waren enorm creatief en waren zelf ook erg enthousiast, evenals de organisatie van de Verjaardagsbox.

Inmiddels mag de concertvereniging weer starten met oefenen. “Het was wel passen en meten. We moeten de hele zaal ombouwen om precies met 30 personen op 2 meter afstand er in te kunnen. We hebben een plan gemaakt en de goedkeuring ontvangen van de gemeente,” verzucht Carolein. “Normaal oefenen we een uur, maar nu is dat drie kwartier voor iedere groep. Dan hebben we precies een half uur voor de wissel.”  In dat half uur worden de stoelen weer afgenomen en de ruimte gelucht. Twee keer twee personen houden toezicht en begeleiden de procedure. Zo wordt er toegezien op de volgorde van binnenkomst en het weer weggaan. Allemaal zo dat iedereen op coronaproof afstand van elkaar blijft.

Nu richt Sempre Crescendo zich op het najaarsconcert dat men voornemens is op 14 november te organiseren. Hoe dat vorm gaat krijgen, is afhankelijk van wat de richtlijnen met betrekking tot corona dan zijn.