Natuur & Milieu

Beleef de Dinkel
Natuur en cultuur van bron tot Vecht
Paul en Beertje van Gaalen

BEUNINGEN - Het boek Beleef de Dinkel is een ode aan deze schitterende, kleine laaglandrivier in Noordoost-Twente. De internationaal bekende natuur- fotograaf Paul van Gaalen heeft deze unieke meanderende rivier, een van de weinigen nog in Nederland, en haar achterland in aansprekende beelden vastgelegd.

In Oost-Twente komt de rivier Nederland binnen en gaat noordwaarts om daar weer verder te stromen in Duitsland om ten slotte uit te monden in de Duitse Vecht. Wie kent niet de ijsvogel met zijn felle kleuren en de vele bijzondere planten en bloemen die je langs de Dinkel kunt tegenkomen.

Middels de beschrijvingen en begeleidende foto’s is er een indrukwekkend beeld ontstaan waarin men meegenomen wordt langs vele lommerrijke plekjes. Ze nodigen uit een poosje stil te blijven staan en de prachtige indrukken te verwerken.

Vanwege de historische verhalen en achtergrondinformatie van landschapstypen met soms bijzondere flora en fauna heeft elke bezoeker van de Dinkelvallei met dit schitterende boek een waardevol document in handen.

Het boek heeft 112 pagina’s, 24 x 27 cm, een harde kaft en is rijk geïllustreerd. Het ISBN nummer is 978 94 6262 394 1 met een prijs van € 26,95.

Meer informatie of beeldmateriaal: Jan Gisolf pers@waanders.nl