Natuur & Milieu

Gratis bloemenzaad voor bloemenlint

LOSSER - De Groene Loper Losser-Oldenzaal wil samen met de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal deze gemeenten groener, mooier en vooral insectrijker (zoals bijen en vlinders) maken. Hiervoor hebben zij uw hulp nodig. Met het ‘bloemenlint’ wil men zoveel mogelijk grond, kavels, (school)tuinen, plantsoenen en stoeptegeltuintjes inzaaien met bloemenzaad.

Zadenmengsel

Het zadenmengsel dat speciaal is samengesteld biedt voedsel aan de bijen, vlinders en andere insecten. Zo wordt de biodiversiteit bevorderd en worden de insecten geholpen. En bovendien is het een prachtig gezicht: al die bloeiende bloemen. Er is voor inwoners van de gemeenten Losser, Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal gratis zaad beschikbaar zodat er gezamenlijk een prachtig bloemenlint gerealiseerd kan worden.

Hoe werkt het?

Als je grond beschikbaar hebt, kun je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres doorgeven aan jan.oldekamp@gmail.com. Tevens moet je ligging en grootte (in m2) van het perceel dat je gaat inzaaien aangeven (let op, het moet een zonnige plek zijn!) en een foto meesturen. Je kunt ook een vierkante meter in je eigen tuin voorzien van dit prachtige bloemenmengsel. In maart/april ontvang je een e-mail dat het zaad klaarligt en dat je het kunt ophalen. Bij het zaad zit een zaai-instructie. Vervolgens kun het perceel zaaiklaar maken en inzaaien (bij voorkeur maart t/m mei). Verder wordt gevraagd een foto van het inzaaien en een foto van het perceel in bloei naar Jan Oldekamp te sturen. Deze foto’s worden gebruikt voor informatiedoeleinden. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid doen deze nog dienst als voedsel en/of schuilplek voor diverse vogels en kleine dieren. Zo kan iedereen een (kleine) bijdrage leveren aan het mooier maken van onze omgeving en het leven van diverse dieren in het algemeen en de insecten/bijen in het bijzonder.