Sport & Vrije tijd

AGVL in beweging!

LOSSER - Tijdens de lockdown heeft het bestuur en leiding van de Losser gymnastiekvereniging AVGL enorm haar best gedaan om de leden in beweging te houden. Online les, buiten les, in het bos, in speeltuinen en op de velden van KVV Losser. Ze hebben het beste ervan gemaakt, maar het was een verademing om de zaal weer in te mogen en de sporten weer uit te oefenen zoals ze bedacht zijn.

Vanaf 19 mei is AGVL weer volop in beweging. De lessen zijn allemaal live en in de zaal opgepakt. En zo aan het einde van het seizoen was het ook weer mogelijk om enkele leuke activiteiten te organiseren. Na een jaar afstand en zonder ouders, is het maar wat fijn om plezier en meer verbinding te kunnen maken. Op zaterdag 26 juni is er voor de leden die op het voortgezet onderwijs zitten een middag bij het Hulsbeek georganiseerd. Op het programma stond kanovaren en suppen. Voorzichtig starten door op het supboard te staan en een rondje over het meer te suppen. Lang duurde die voorzichtigheid niet, want de dames waren snel behendig met zowel de sup als de kano. De groep meiden had ontzettend veel plezier en wist zowel letterlijk als figuurlijk het water te vinden.

Op zaterdag 3 juli waren de leden van 5 t/m 12 jaar aan de beurt. Er was een activiteitentocht georganiseerd: dansen op het schoolplein van de Veldzijde, klim- en klauterparcours in de gymzaal, vossenjacht bij het Kraesgenberg en tot slot een stormbaan bij KVV Losser.  De jongste leden hebben kunnen spelen bij Dijk 59. Op 3 verschillende dagen stond het team van Dijk 59 voor de peuters en kleuters klaar. Ze hebben heerlijk kunnen spelen en ravotten in de speeltuin, en ouders konden genieten van een drankje op het terras. Een deel van de oudere leden heeft al een fijne fietstocht gemaakt als afsluiting. Voor de andere groepen volgt de activiteit na de zomervakantie.

Tijdens de lockdown heeft AVGL gebruik mogen maken van de gastvrijheid van KVV Losser. De vereniging noemt het ‘echt super’ om te ervaren hoe de leden welkom waren op het kunstgrasveld van de mini’s. De kleedkamer fungeerde als materialenhok, en met wat creativiteit zijn zo toch les gegeven. Tijdens de activiteitentocht bleek dat het samenwerken ook na de lockdown goed gaat. Het veld van de mini’s werd nu gebruikt voor de stormbaan. Op het veld ernaast speelde A1. Het is geweldig om twee verschillende verenigingen op één locatie samen te zien sporten èn plezier te hebben. Een hoogtepunt van de samenwerking was toen de voorzitters van de twee verenigingen de catering op zich namen.  AVGL bedankt KVV Losser voor hun gastvrijheid en hoopt dat ze elkaar in de toekomst ook weten te vinden.

Uw reactie