Sport & Vrije tijd

Bas Woesthuis blijft langer verbonden aan AJc’96

LOSSER - Manager algemene zaken Roy Elferink: “Na een lange carrière in de top van het amateurvoetbal sloot Bas Woesthuis vorig seizoen aan bij AJc’96. Een seizoen dat ook Bas zich anders had voorgesteld. We hebben wel vastgesteld dat hij zich thuis voelt bij ons, en mede daarom zijn we het gesprek aangegaan. Volgend jaar zal Bas ook weer deel uitmaken van onze eerste selectie, maar hij gaat nog meer voor de club betekenen.”

“Bas heeft ervaring als jeugdtrainer en met al zijn voetbalervaring kan hij een echte meerwaarde zijn. En je merkt ook aan Bas dat hij het leuk vindt om bezig te zijn met jeugd en met trainers. De afgelopen periode heeft Bas gebruikt om te observeren en te inventariseren. Hij heeft trainingen bekeken en af en toe een keer een vraag gesteld. Nu Bas een helder beeld heeft, hebben we samen besloten dat hij de komende twee seizoenen vaker op het veld te vinden zal zijn om onze jeugdtrainers te helpen. Je merkt aan onze trainers direct dat hij dat op de juiste manier kan en doet. Ook zij zijn enthousiast dat Bas hen gaat helpen.

Wat we belangrijk vinden is dat Bas onze trainers op een concrete manier helpt. Niet met ellenlange plannen, maar met echte handvatten. Dat past ook bij ons als vereniging. Op deze manier gaan onze huidige trainers samen met Bas aan de slag om een nog betere trainer te worden. Buiten het veld zijn we met de trainers bezig om een opleidingsplan te maken, daar zal Bas ook een belangrijke rol gaan spelen.

We hebben het trainersgilde voor volgend seizoen nu zo goed als compleet, en Bas is een uitstekende aanvulling daarop. Dat geldt ook voor de eerste selectie waar Bas ook deel van uitmaakt. De trainer blijft nog twee seizoenen, de begeleiding blijft ook, en ook qua spelers verwachten we eigenlijk weinig tot geen mutaties.”
Bas Woesthuis: “Toen ik besloot wat dichter bij huis te gaan voetballen heb ik voor AJc’96 gekozen. Trainer Niek Woesthuis is mijn neef, de selectie is jong en ik kon daar iets aan toevoegen. Dat is ook gelukt denk ik, al hebben we maar weinig wedstrijden gespeeld natuurlijk. Ik ben me hier thuis gaan voelen, dit is een mooie club met veel betrokkenheid. Ook volgend seizoen zal ik hier voetballen in het eerste. Ik zag af en toe stukjes van jeugdtrainingen, voordat ik zelf ging trainen, en mijn trainershart reageerde daarop. Die jongens doen dat allemaal met zoveel enthousiasme, geweldig. Maar af en toe zag ik ook dingen die anders en beter kunnen, en mijn natuur is dan om dat ook direct te willen sturen. Niet op een manier van ‘je moet het zo doen’, maar wel met tips en handvatten. En zo gaan we volgend seizoen ook te werk. Lekker op het veld, met trainers en alle kinderen, en samen stappen maken. Om op die manier de trainingen misschien net even wat interactiever of beter te maken, om de trainers te helpen en om het algehele niveau iets omhoog te tillen. Voorop blijft daarbij dat je bij AJc’96 vooral veel plezier moet hebben. En ook het plezier wordt groter naarmate het niveau van de trainingen omhoog gaat.”