Sport & Vrije tijd

Blijdschap in de sportscholen

LOSSER - 1 september was heel ver weg. Door het positief terugdraaien van deze maatregel naar 1 juli kan menig sportschooleigenaar opgelucht ademhalen. Zo ook die van de sportscholen in de Gemeente Losser. 

“Fantastisch!” zegt eigenaar Robbie van Gym-Fit. Tot 1 juli heeft hij zijn apparatuur in een grote tent op het parkeerterrein voor de sportschool staan. Zijn leden kunnen daar bijna alle machines weer gebruiken om te werken aan hun summer body. “Het is ook best wel druk. Mensen zijn blij om weer te kunnen sporten. Sommigen zijn bang, maar dat zijn vooral die in de risicogroepen. Zij komen weer terug als het veiliger is.” Behalve yoga – daarvoor is de vloer te koud – worden alle reguliere groepslessen ook weer gegeven. Inmiddels is de sportschool ook begonnen met bootcamplessen in de Zandbergen waarvoor veel animo is.

Bij Fit Punt in Losser staat geen tent voor de deur. “Het weer is daarvoor te mooi en deze past ook eigenlijk niet goed voor het pand,” legt eigenaar Arthur Fedder uit. Ook hij is sinds 2 weken weer open met inachtneming van de hygiënemaatregelen. De periode vanaf half maart heeft Fit Punt gebruikt om de boel op te knappen, schoon te maken en te verven. “We hebben alles weer netjes in orde gemaakt. Met die 1,5 meter blijft het toch wel goed opletten, merken we.” Om weer open te kunnen op 1 juli wordt er extra op hygiëne gelet: “Er zijn drie hygiënestations in de zaal en we vragen de mensen om de toestellen zelf te ontsmetten en een eigen handdoek mee te nemen. We kijken ook hoe de luchtbehandeling beter kan.” Vorige week werd er al buiten gesport op de maandag-, donderdag- en vrijdagochtend. Fedder: “We konden lekker aan de slag met grondoefeningen, kettlebell oefeningen en stretchoefeningen. Fijn in het zonnetje. Dat was erg leuk. We hopen dat we straks ook nieuwe lessen kunnen aanbieden.”

Bij Fitcenter Bodyaction is het enthousiasme niet anders. “Ja, mooi, hè?” lacht Nicole breeduit, “Echt héérlijk! Maar wat een stress in de afgelopen periode.” Zij kijkt er naar uit dat de Overdinkelse sportschool de deuren weer kan openen. Ook zij hebben een tent bij de sportschool geplaatst voor krachttraining. Vorige week zijn groepslessen buiten gestart en vanaf 1 juli kan er weer normaal met maatregelen gesport worden. Wat zij gedaan hebben in de periode na de lockdown? “Tja, schilderen, schoonmaken en opknappen.” En dat in het jaar dat Fitcenter Bodyaction haar 20-jarige jubileum viert. In juni blaast de sportschool 20 kaarsjes uit. Dit zal niet uitbundig gevierd kunnen worden, “maar voor de mensen die ons zijn blijven steunen doen we iets speciaals,” verklapt Nicole heimelijk.