Uitgaan & Cultuur

Foto-exposities van Fotocollectief Dinkelshoot

LOSSER - In de gebouwen van Zorggroep Sint Maarten zijn momenteel twee foto-exposities te zien van Fotocollectief Dinkelshoot uit Losser. De eerste expositie bevindt zich in de gangen van woonzorgcentrum Maartens-Stede, de tweede expositie is te zien in de gangen van het Tandheelkundig Centrum aan de Lutterstraat.

Fotocollectief Dinkelshoot is een fotoclub van ongeveer 30 amateurfotografen, onder wie zeer ervaren, semi-professionele fotografen, maar ook fotografen met wat minder ervaring. Doel van het collectief is het delen van kennis en ervaring op het gebied van fotografie opdat alle leden hun technische en creatieve vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Naast de maandelijkse bijeenkomsten vinden er regelmatig activiteiten binnens- en buitenshuis plaats waarbij vaak speciale aandacht naar één of meerder aspecten van de fotografie uitgaat. De laatste activiteit was een gezamenlijk uitstapje naar het fotogenieke Münster ter gelegenheid van het eerste lustrum van de fotoclub.                                                                          

Ook worden er regelmatig gastsprekers uitgenodigd.

Hoewel sommige leden een voorliefde hebben voor specifieke vormen van fotografie, zoals bijvoorbeeld natuur-, architectuur- of portretfotografie, is voor de expositie in Maartens-Stede gekozen voor één thema: Losser en zijn kerkdorpen. De foto’s zullen zowel bij de bewoners van Maartens-Stede als bij de bezoekers veel herkenning oproepen.

Voor de expositie in het Tandheelkundig Centrum zijn de fotografen vrij gelaten in hun keuze. Deze expositie laat dan ook een diversiteit aan onderwerpen zien. Beide exposities zijn vrij toegankelijk.