Sport & Vrije tijd

Bowls Losser vierde 30-jarig jubileum

LOSSER - Het Jan Bakkertoernooi op 25 augustus was een groot succes. Reeds om 8.15 uur stapten de eerste deelnemers aan het Jan Bakkerbowlstoernooi sporthal De Fakkel in Losser binnen. Uit Almelo, Wierden, Hengelo, Oldenzaal, Haaksbergen, Apeldoorn, Lochem, Renkum en uiteraard Losser kwamen in totaal 24 teams van drie personen om deel te nemen aan het Jan Bakkerbowlstoernooi. Alle deelnemers hadden er duidelijk zin.

Om 8.45 uur opende wethouder Jimme Nordkamp het toernooi met een korte rede waarin hij op het belang wees van een goede vrijetijdsbesteding voor ouderen in de Gemeente Losser. Daarna opende hij het toernooi door de eerste bowlsbal te rollen.

Vervolgens startte de eerste ronde waarbij de eerste twaalf teams het tegen elkaar opnamen. Een bowlsbal is bijna zo groot als een kegelbal. Echter hij is geheel massief en hij heeft een onbalans. Daardoor zal een bowlsbal niet rechtuit lopen maar altijd een bocht willen maken. De spelers moeten de bowlsbal met effect over een mat van 30 meter lang en 4 meter breed naar de Jack (een kleine witte bal) rollen. Het team met de meeste bowlsballen bij de Jack wint.  Bowls is een ontspannende sport die iedereen kan leren beoefenen. Bovendien is het een gezellige sport.

Nadat alle teams drie ronden van 60 minuten gespeeld hadden werden de punten opgeteld. De winnaars van het Jan Bakkertoernooi van Bowls Losser'92 zijn: 1e plaats team bowlsclub Stouw-end Wierden bestaande uit Mini van Loevezijn, Albert van Tebberen en Nico van Loevezijn; 2e plaats team bowlsclub Almelo bestaande uit Leo Brama, Jannie Brama en Hetty Witmans; 3e plaats team bowlsclub Woods Apeldoorn bestaande uit Fred Pieters, Anna Douwma en Henk Veenstra.  Alle deelnemers keken terug op een geslaagde bowlsdag.

Bowls Losser ’92 nodigt belangstellenden van harte uit om kennis te maken met deze ontspannende sport. Dat kan elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur in sporthal De Fakkel. Men kan dan ervaren wat voor een fijne en leuke sport Bowls is door zelf met de bowlsballen aan de slag te gaan.

En dan word je vanzelfsprekend lid van Bowls Losser ’92. De eerste maand is gratis, daarna bedraagt de contributie 12 euro per maand.

Aanmelden kan via het e-mailadres bowls9220@gmail.com

Meer informatie staat op de website www.bowlslosser92.nl