Sport & Vrije tijd

Bruisend weekend 75-jarige SV De Lutte

DE LUTTE - “Het was mooi, een topfeest!” Met die woorden blikt Carlo van Langen terug op een prachtig jubileumweekend van de 75-jarig sportclub die op 1 september 1944 opgestart is. Op die zelfde dag is Gerrit Grond lid geworden. Hij werd dat weekend in het zonnetje gezet, evenals Melanie Olde Riekerink en Monique Greftenhuis die al 40 jaar lid zijn van de handbalvereniging dat ook tot SV De Lutte behoort.

Gerrit is nog steeds actief in de onderhoudsploeg, Melanie zet zich ook nog steeds in voor de handbalvereniging en Monique heeft in het verleden ook veel gedaan en is bestuurslid geweest. De jubilerende leden werden geroemd tijdens de officiële jubileumreceptie op vrijdagavond. De vrijdagavond was ook de avond voor de jeugd met bbq en aansluitend een nacht in tenten op het sportpark.

Zaterdag overdag was het voetbalveld het domein van de Lutterse jeugd. Boven verwachting was er goede opkomst. Ze konden zich uitleven met allerlei spelattributen. De waterglijbaan was hoogfavoriet onder de bijna tropische temperaturen.

Op de uitnodiging voor de feestavond kwamen zo’n 350 personen af. Henk Dierselhuis mocht ‘De blauwe krekel’ in ontvangst nemen, een onderscheiding voor een vrijwilliger die veel gedaan heeft voor de vereniging. Henk beheert al 25 jaar de kantine en doet veel voor de jeugd.  Paul Wiefferink en Richard Pot namen op ludieke wijze de bestuursleden, trainers en leiders van tegenwoordig en het verleden in het ootje. Vervolgens werd door Rick van Langen met drone de aanwezigen op de foto gezet in de jubileumcijfers: 40 voor de handbalvereniging en 70 voor de voetbalvereniging. Daarna barstte het feestgedruis los.

In het jubileumjaar zijn tal van activiteiten georganiseerd. Ook in het najaar staat nog een en ander op de agenda. Zo start Spar Scheur binnenkort een actie waarbij foto’s van spelers en elftallen kunnen worden gespaard in een verzamelboek. Het eerste lege paniniboek is overhandigd aan Martin Schreur en zijn vrouw. Daarnaast wordt nog een kennisquiz georganiseerd dat in het teken staat van SV De Lutte.