Sport & Vrije tijd

Cia Kroon op bezoek bij Vitality club Losser

LOSSER - In juni 2022 is Vitality Club Losser opgestart. Bij deze club komen de nu 15 deelnemers (50+ers) regelmatig samen om buiten een uur te bewegen en oefeningen te doen om de algehele conditie te verbeteren. In Losser is dat op de vrijdag van 10.00-11.00 uur. 

Vrijdagmorgen 3 februari was burgemeester Cia Kroon van de partij. Cia houdt zelf ook van bewegen en deed actief mee. Ze staat volkomen achter het concept. Vanwege haar werkzaamheden is ze niet in staat om elke vrijdag aanwezig te zijn. Dat vindt ze jammer, maar incidenteel, als haar werkzaamheden het toelaten, zal ze zeker komen.

Laagdrempelig

Aanmelden voor de Vitality Club Losser is niet nodig. Deelname kost € 1 per week. Met het verzamelde bedrag worden attributen gekocht of er wordt iets anders leuks mee gedaan. Verzamelpunt is bij de kantine van SV Losser (KVV), Bookholtlaan 7 in Losser. Na afloop wordt er gezellig een kopje koffie gedronken (op eigen kosten). Zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. Bij slecht weer is er de gelegenheid om droog te trainen onder de rijwielstalling.

Peercoaches

De leiding ligt bij een peercoach, die ervaring heeft met bewegen. In Losser zijn dat Ans Breukers en Jannie Fraterman De peercoaches zijn en blijven vrijwilligers. Daarom is deelname op eigen risico. Ervaring leert echter dat de baten vele malen groter zijn dan de risico's. Lijkt het je leuk om ook peercoach te worden? Neem dan contact op met Renate Winters, r.winters@carintreggeland.nl

Breed gedragen

Initiator Renate Winters van Carintreggeland: “Een soortgelijke club bestaat al enkele jaren in Denekamp. De belangstelling daar is bijzonder groot. Ik vind dit zo’n prachtige manier om een groep 50+ aan het bewegen te krijgen dat ik heb voorgesteld om het ook in Losser te doen. En in de toekomst graag in Overdinkel. De gemeente Losser, Buurtzorg Losser werken ook mee. Bovendien is KVV Losser zo coulant om de velden en de kantine ter beschikking te stellen. Vrijwilliger Wimmy Morsink, van KVV Losser, zorgt altijd dat de koffie/thee klaar staat en vrijwilliger Roy Huttenhuis zorgt altijd dat alles voor ons klaar staat. Perfect geregeld.”

Voor meer informatie: www.vitality-club.nl