Sport & Vrije tijd

Creatief vanuit huis

LOSSER - “Het is een rare tijd. Zo ben je bezig je bedrijf leven in te blazen en na nog geen 3 maanden moeten de deuren dicht,” Mirella Kupers opende in januari de deuren van Kreafeel, waar ze creatieve workshops voor kinderen organiseerde. 

“Januari en februari verliepen rustig. Mensen moesten mij eerst leren kennen. Tijdens de voorjaarsvakantie organiseerde ik  meerdere dagen iets creatiefs en vanaf dat moment liep het. En dan nu dit. Behoorlijk balen. Toch wil ik proberen hier positief in te blijven.” Vanuit die gedachte heeft ze eerste 22 dagen elke dag meerdere creatieve activiteiten geplaatst op haar facebooksite. Hier gebruikte ze in principe materialen die de meeste mensen wel thuis hebben: papier, klei, kurk, verf, etc. Nu plaatst ze een aantal keren per week creatieve ideeën.  Ze heeft er heel veel positieve reacties op gehad. “Er zijn zelfs kinderdagverblijven die het gedeeld hebben voor ouders. En ook zorgcentra werden doorverwezen.”

“Het is zo belangrijk voor kinderen om creatief bezig te zijn. Niet alleen omdat het leuk is, want dat is het natuurlijk, maar ook voor de ontwikkeling van kinderen. Voor hun zelfvertrouwen, improvisatie vermogen,  mogelijkheden leren te zien, denken in oplossingen. Het stukje sociaal zoals leren omgaan met anderen, communiceren,  hulpvaardigheid, delen, compromis sluiten etc komt straks er weer meer bij wanneer we weer dingen vanuit de ruimte bij Kreafeel mogen organiseren.”

Hoe gaat het persoonlijk met haar? “Het gaat goed. Mijn man, 3 kinderen en ik zijn gezond. We hebben een dak boven ons hoofd, eten en drinken en dat is belangrijkste. In zak en as gaan zitten heeft ook geen zin. Als je de dingen  positief bekijkt, dan komt er vast wel weer iets op je pad.”

De berichten van Kreafeel zijn op Facebook\kreafeel te volgen.