Sport & Vrije tijd

Dinkelcross in de Losserse Zandbergen

LOSSER - Er wordt weer een Dinkelloop georganiseerd door AV Iphitos voor zondag 26 februari. Een prachtige, natuurlijke cross door het bos en natuurgebied ‘De Zandbergen’ meetellend voor de Twentse Cross Competitie.

Er kan volledig onverhard gelopen worden. Er zit een oversteek over een zandvlakte in de cross en wat pittige korte heuveltjes. Men loopt ook langs een zijtak van het riviertje de Dinkel.

De lopers kunnen kiezen uit een 5 km en een 10 km afstand. Voor de jeugdlopers is er een 2,5 en 1,5 km afstand en de kleinste deelnemers leggen een afstand van 1 km in de Zandbergen af.

Voorinschrijven kan tot en met 24 februari 18.00 uur via www.inschrijven.nl

Na-inschrijving is niet mogelijk.

Men dient vijftien minuten voor aanvang aanwezig te zijn om de startnummers op te halen. Het natuurgebied De Zandbergen is gelegen aan de Ravenhorsterweg en Grensweg in Losser. Start en finish is bij ‘ t Zaandhoes. Deze is lopend te bereiken vanaf de Grensweg.

De starttijden van de wedstrijden zijn als volgt:

10.30 uur Lange cross 10 km V+V35+V50,M+M40+M50+M60

11.50 uur 1 km MPB+JPB+MPC+JPC

12.00 uur 1 km MPA+JPA

12.10 uur 1,5 km MJC+MJD+JJD

12.30 uur 2,4 km MJA+MJB+JJB+JJC

13.00 uur Korte cross 5 km JJA+V+V35+V50+M+M40+M50+M60

Op het terrein is kleedruimte en douchegelegenheid aanwezig.

De cross is geschikt voor iedereen; wedstrijdlopers wie hun krachten onderling willen meten en recreatieve lopers wie zichzelf uitdagen. Hiervoor geldt ook de olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’! Na afloop kan men genieten van de gezelligheid rondom het Zaandhoes en zich verwennen met een stuk taart zelf gebakken door de leden van AV Iphitos.

Meer informatie kan men vinden op www.twentsecrosscompetitie.nl en www.iphitos.nl

Uw reactie