Sport & Vrije tijd

DinkelSurvivalRunners is er nu ook voor de jeugd

LOSSER - Lekker buiten rennen, in beweging zijn en wat uitdagingen om lastige hindernissen te nemen. Sinds 2017 is er in Losser een survivalrunvereniging die deze veelzijdige buitensport waarin kracht, conditie, souplesse en doorzettingsvermogen centraal staan, beoefent. De vereniging telt inmiddels bijna 100 leden. 

In 2021 is een jeugdcommissie gestart die bestaat uit Marloes Schreur, Rudolf Mul, Edo Wegman, Erwin van Niekerk en Carine Morskieft. Iedere woensdagmiddag kan er door de jeugd tussen 8 en 16 jaar getraind worden onder leiding van officiële trainers met hulptrainers. De kinderen krijgen eenzelfde training als de volwassenen, maar wat minder intensief en met minder hoge hindernissen. Ze zijn gericht op spel, competitie en basisvaardigheden waarbij niet alleen fysiek bewegen  het voornaamste element is. “Kinderen krijgen er meer zelfvertrouwen door, leren beter samen te werken en elkaar te ondersteunen,” vertelt Erwin van Ritbergen namens de vereniging, “Ze leren ook andere kinderen te helpen in plaats van ze uit te lachen. Samen die hindernis nemen en respect hebben voor elkaar. Dat zijn belangrijke elementen in onze sport.”

De trainingen worden vanaf de Arena, thuishonk van de DinkelSurvivalRunners, gegeven op Sportpark De Wilgenkamp aan de Smalmaatstraat in Losser. Wie vrijblijvend een keer mee wil doen, kan zich aanmelden via de website: www.dinkelsurvivalrunners.nl