Sport & Vrije tijd

Eerste gemeentelijke schoolzwemkampioenschappen groot succes

TUBBERGEN - Sportservice Tubbergen heeft afgelopen woensdagmiddag, samen met zwemvereniging VKC’03, de eerste Schoolzwemkampioenschappen in Sportcentrum de Vlaskoel gehouden. Kinderen van basisscholen uit de gemeente Tubbergen streden om de titel Schoolzwemkampioen. Elk kind zwom een serie vrije slag en een serie rugcrawl. Voor de kinderen van de groepen drie tot en met zes was dat een enkele baan (25 meter) en voor kinderen van de groepen zeven en acht zelfs een dubbele baan (50 meter). 

Alle kinderen ontvingen aan het eind van het kampioenschap een oorkonde met daarop hun gezwommen tijden. Daarnaast kregen zij een vrijkaart voor het evenement Expeditie Robinson, wat op 3 mei plaatsvindt. 

Zwemtraining bij VKC’03
Voorafgaand aan het kampioenschap was er de mogelijkheid om mee te trainen bij de lokale zwemvereniging VKC’03. Kinderen die graag willen zwemmen of willen waterpoloën zijn van harte welkom bij deze club. Meer informatie is te vinden op hun website. Hier werden de kinderen helemaal klaar gestoomd om de kampioen van de gemeente te worden. Wie het leuk lijkt om volgend jaar ook de persoonlijke zwemsnelheid te laten zien of graag mee wil doen aan een van de andere evenementen die Sportservice Tubbergen organiseert kan voor meer informatie terecht op de website www.sportservice-tubbergen.nl.

Winnaars
De winnaars van de gemeentelijke schoolzwemkampioenschappen zijn: groep drie/vier jongens: Menno Demmer; groep drie/vier meisjes: Skye Kop; groep vijf/zes jongens: Guus Pinners; groep vijf/zes meisjes: Rosalie Journée; groep zeven/acht jongens: Romme Kosters; groep zeven/acht meisjes: Nova Smit.