Sport & Vrije tijd

Inschrijving vierde editie Twentse Smokkeltrail geopend

LOSSER - Na drie succesvolle edities en helaas twee afgelaste edities organiseert de Losserse atletiekvereniging Iphitos eindelijk weer een Twentse Smokkeltrail en wel op zondag 7 november. De Twentse Smokkeltrail gaat over grotendeels onverhard terrein, over oude smokkelpaden op de grens tussen Nederland en Duitsland. In de grensregio Losser/Bad Bentheim kun je  hardlopend en wandelend kennis maken met de oude smokkelcultuur én genieten van het mooie, afwisselende landschap.

De parkoersen gaan over éénmalig opgestelde landgoederen, langs het kronkelende riviertje de Dinkel, door het natuurgebied ‘de Zandbergen’, over boeren erven en is voor 90% onverhard. Gemoedelijk, uitdagend en genieten van het Twentse landschap zijn de kernwaarden van de Twentse Smokkeltrail. De afstanden die kunnen worden gelopen zijn: 27,5 km, 14,8 km en drop off van 10 km. Bij deze drop off trail word je met speciaal vervoer naar een plek op de route gebracht van waaruit je terugloopt naar de finish.

Deelname is beperkt tot in totaal 750 deelnemers op alle afstanden samen. Er wordt gespreid gestart waarbij deelnemers elkaar de ruimte geven om veilig te kunnen deelnemen i.v.m. de voorlopig geldende Covid-maatregelen. Geef je op want vol = vol.

Wandelen

Wandelaars kunnen eveneens de trailparkoersen van 14,8 km of 27,5 km als wandeltocht lopen. Wandelaars kunnen volop genieten van de natuur. De route is grotendeels off road en loopt over oneffen en zeer afwisselend terrein, met veel smalle paadjes. De wandeltrails zijn unieke routes waarbij u op plekken komt waar u normaal als wandelaar niet mag komen. Zorg dat je erbij bent en schrijf je op tijd in, andere jaren zijn er mensen teleurgesteld…

Wat is trailrunning?

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (trails), weilanden en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, zand, modder en beekjes. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op.

Ben je op zoek naar een gezellig, maar uitdagend evenement, waarbij (hard)lopen in de natuur wordt gecombineerd met de lokale smokkelcultuur en een persoonlijke sportieve prestatie, dan is de Twentse Smokkeltrail een prima mogelijkheid.

Vanaf 1 augustus is de inschrijving voor alle afstanden geopend.

Men kan zich inschrijven t/m 23 oktober op www.twentsesmokkeltrail.nl of via inschrijven.nl.