Sport & Vrije tijd

Jeugdloopgroep Iphitos gestart op 5 juni

Op 5 juni was het de Global Running Day, een dag waarop wordt geprobeerd om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Lopen is, ongeacht of dit hard of zacht wordt uitgevoerd, goed  voor onze gezondheid.

En juist op deze dag is het Iphitos weer gelukt om het aanbod van activiteiten te vergroten door het starten van een jeugdloopgroep. Op deze woensdag kwamen 11 jongeren tussen 12 en 18 jaar de eerste training bezoeken. 

Onder leiding van 4 gediplomeerde trainers wordt in de komende maanden gewerkt aan de basiselementen voor het hardlopen. Dit zijn uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid, kracht en coördinatie. Al deze elementen kwamen ook al in meer of mindere mate aan bod en de jongeren deden enthousiast hun best om de geboden oefenstof uit te voeren. Een deel van de groep is al lid van Iphitos maar willen zich meer richten op het hardlopen en minder op de overige onderdelen van de baanatletiek. En er waren ook nieuwe mensen die het lopen willen oppakken. Ook de komende weken kunnen enthousiaste jongeren zich aansluiten bij de groep. Laat je niet weerhouden door schroom, drempelvrees of vooroordelen en kom op een woensdag om 19:00 uur gerust langs bij de atletiekaccommodatie van Iphitos aan het Nilantspad.

Gewoon doen!!