Sport & Vrije tijd

Lekker sporten in voorjaarsvakantie (22 t/m 26 februari)
Doe mee aan de Winter Games 2021

LOSSER - Jongeren van 13 t/m 17 jaar kunnen de komende voorjaarsvakantie meedoen aan de Winter Games. Lekker sporten en bewegen in de buitenlucht. En het is ook nog eens helemaal gratis! Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf je nu in via www.lekkerfitlosser.nl.

De buurtsportcoaches van de gemeente Losser organiseren de Winter Games 2021 Losser in de week van 22 t/m 26 februari aanstaande (voorjaarsvakantie). Met uitdagende sport- en spelactiviteiten wordt de jeugd in beweging gezet. Je kunt kiezen uit hardlopen, bootcampen, survivallen of mountainbiken. Als grote afsluiter worden er lasergames gespeeld in de Zandbergen.

Wethouder Harry Nijhuis: “Tijdens deze coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet kan en niet mag. Scholen, sportaccommodaties en uitgaansgelegenheden zitten dicht. Daarom geven we hen nu een sportieve impuls, zodat ze weer nieuwe energie krijgen om deze donkere wintermaanden door te komen. Onze Winter Games worden ondersteund door de Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation.”

Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie veel minder bewegen. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich geestelijk minder goed te voelen. De buurtsportcoaches van de gemeente Losser hebben daarom een aantrekkelijk en gevarieerd beweegprogramma samengesteld voor jongeren in de leeftijd van 13-17 jaar. Alle activiteiten worden volgens de RIVM-richtlijnen uitgevoerd. Daarom worden de activiteiten georganiseerd in verschillende dorpen. Zo worden de reisbewegingen beperkt.

Inschrijven en meer informatie

Ga naar www.lekkerfitlosser.nl, naar activiteiten Wintergames. Jongeren mogen aan meerdere activiteiten meedoen en deelname is gratis.

 

Wintergames 2021

In de voorjaarsvakantie vinden de wintergames voor jongeren van 13 tot 17 jaar in de gemeente Losser plaats. Dit is van maandag 22 t/m vrijdag 26 februari.

Overzicht Losser

Maandag: 10.00-11.00 uur: hardlopen bij AV Iphitos (max. 20 personen). Woensdag: 10.00-11.00 uur: dinkelsurvivalrunclinic bij de DinkelSurvivalRunners (max. 16 personen). Vrijdag: 10.00-12.00 uur: lasergames in de Zandbergen Losser (max. 80 personen).

Overzicht Overdinkel

Maandag: 10.00-11.00 uur: bootcamp vanaf ‘t Trefhuus (max. 16 personen). Woensdag: 10.00-11.30 uur: mountainbiken vanaf ‘t Trefhuus (max. 10 personen). Vrijdag: 10.00-12.00 uur: lasergames in de Zandbergen Losser (max. 80 personen).

Overzicht De Lutte

Maandag: 10.00-11.30 uur: mountainbiken vanaf Erve Boerrigter (max. 10 personen). Woensdag: 10.00-11.00 uur: bootcamp bij SV De Lutte (max. 16 personen). Vrijdag: 10.00-12.00 uur: lasergames in de Zandbergen Losser (max. 80 personen).

Hardloopclinic AV Iphitos

Wat is een goede warming-up en hoe verdeel je het beste je krachten tijdens het hardlopen? Hoe kan ik mijn snelheid verhogen tijdens het hardlopen? Deze vragen staan centraal tijdens de hardloopclinic. Op de atletiekbaan van AV Iphitos krijg je tips en trucs van een ervaren conditietrainer om nog sneller te worden. Durf jij deze uitdaging aan? Aan deze clinic kunnen 20 personen deelnemen.

Mountainbiken

Wil jij graag relaxt mountainbiken door de natuur in Losser en De Lutte op een mooie mountainbike? Dan is deze clinic voor jou bedoeld. Je maakt een avontuurlijke mountainbiketocht van ongeveer 1,5 uur. De mountainbike staat gratis voor je klaar. Trek wel passende kleding aan die vies mag worden en een bidon om wat te drinken. Aan deze clinic kunnen tien personen meedoen, wees er dus snel bij! Vooraf willen we jouw lengtemaat weten, zodat we jou een passende mountainbike kunnen aanbieden.

Bootcamp

Is het sporten binnen niet jouw ding, maar wil je wel graag fit, sterk, strak zijn en in de buitenlucht bewegen? Dan is de bootcampworkout echt iets voor jou. Tijdens deze 60 minuten durende workout in Overdinkel en De Lutte werken we aan je kracht, conditie én explosiviteit. Onder begeleiding van onze gemotiveerde trainer komen er veel verschillende bootcamponderdelen aan bod. Wil jij deze uitdaging aan gaan, geef je snel op.

DinkelSurvivalRunners Losser

De DinkelSurvivalRunners nodigen je uit voor een spectaculaire survivalrunclinic. Je gaat kennismaken met het survivalrunparcours in Losser en leert de fijne kneepjes van de survivalsport. Dit avontuur mag je niet missen. Trek passende kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen en die vies mag worden. En neem een bidon mee om wat te drinken. Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 16 jongeren meedoen.

Lasergamen

Als afsluiting van de Wintergames 2021 organiseren we een lasergamespel in de Zandbergen in Losser met alle jongeren uit Losser, Overdinkel, De Lutte, Glane en Beuningen. Ben jij een doorzetter, teamplayer en scherpschutter of wil je dit leren? Dan zoeken wij jou voor dit spel; dit mag je niet missen! Dus: geef je snel op. Alle activiteiten zijn op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade, letsel of diefstal. Bij deelname gaat men akkoord met de geldende regels van de leiding. Bij het meermaals niet opvolgen van de regels kan de organisatie een jongere het meedoen ontzeggen. De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Bij twijfel kan de organisatie een jongeren vragen zich te legitimeren.