Sport & Vrije tijd

Schoolvoetbaltoernooi voor de leerlingen van de basisscholen van groep 8 uit de gemeente Losser

Op woensdag 3 april heeft de schoolsportcommissie wederom het voetbaltoernooi voor de basisschooljeugd uit de gemeente Losser georganiseerd. Op de velden van KVV Losser en AJC‘96 werd ’s middags gestreden om het kampioenschap van de gemeente Losser. De kampioenen zullen onze gemeente vertegenwoordigen tijdens de Twentse voetbal kampioenschappen later dit schooljaar. 

Er werd door alle teams fanatiek gespeeld om de winst. Het winnen van de wedstrijden was echter niet het enige aandachtspunt van de teams en de schoolsportcommissie. De organisatie heeft ook dit jaar weer gekeken naar sportiviteit. De fairplayprijs voor het sportiefste team was een prooi voor de   Verrekijker(meiden) en de Saller(jongens)

Na het spelen van alle poulewedstrijden werden de finales gespeeld. De finale van het voetbal toernooi bij de jongens ging tussen de Martinus en de Verrekijker. In deze finale bleek het team van de Martinus de sterkste. Op de 2e plaats eindigde de Verrekijker, op de 3e en 4e plaats eindigden resp. de Bredeschool Overdinkel en de Pax Christi.

Bij de meiden is het toernooi uiteindelijk gewonnen door het team van de Plechelmus, als 2e is geëindigd de Martinus. op de 3e en 4e plaats eindigden resp. De Verrekijker en de Pax Christi. 

Dit jaar zijn er wederom scheidsrechters beschikbaar gesteld door het Twents Carmel College uit losser. Leerlingen van het LO2 vak leidden de wedstrijden op een vakkundige manier. De organisatie kijkt erg tevreden terug op een fair en goed verlopen toernooi. Daarbij willen we K.V.V. Losser, AJC’96 en de leerlingen van het Twents Carmel College Losser bedanken voor de ondersteuning bij dit toernooi, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de vrijwillige inzet van deze organisaties!